CHP olağanüstü kurultaya gidiyor!

2 dk okuma
CHP olağanüstü kurultaya gidiyor!

Hızlı Özet

CHP'de kurultay tartışmaları bitmek bilmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen 50 milletvekilinin Özgür Özel yönetiminden memnun olmadığı ve imza toplayarak partiyi olağanüstü kurultaya götürmek istediği öğrenildi.

CHP'de kurultay tartışmaları bitmek bilmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen 50 milletvekilinin Özgür Özel yönetiminden memnun olmadığı ve imza toplayarak partiyi olağanüstü kurultaya götürmek istediği öğrenildi.

CHP'de kurultay hesapları...

CHP'de bir yandan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Genel Başkan Özgür Özel tartışması bir yandan da bele diye başkanlarının genel merkezle kavgaları büyüyor.

Partide genel merkez yönetimine karşı yeni bir hamle hazırlandığı konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY HAMLESİ

Bu hamlenin başını çeken ismin ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğu öğrenildi.

KURULTAY SÜRECİ BAŞLADI

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, CHP’de olağanüstü kurultay süreci başladı.

50 MİLLETVEKİLİ İMZA TOPLADI

CHP'de Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekilinin işlerin iyiye gitmediği yönünde görüşlerinin olduğunu belirten Burhan, 50 milletvekilinin imza toplamaya başladığını söyledi.

YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİLLER

Kasım 2023'teki kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu karşısında İmamoğlu önderliğinde toparlanan “Zoom Cuntası”nda yer alan ve Kılıçdaroğlu döneminde genel başkan yardımcılığı da yapan bazı üst düzey isimler var.

CHP içindeki bu yeni ekibin, partide ağırlık noktası oluşturmadığı bildirildi.

ARABA KAVGASI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tarafından sağlanan 2 aracın geri istendiği yönünde iddialar kavga çıkardı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır "Arabaları aldılar, yemekleri kestiler, diye algı yapmak çirkin, ahlaksız, terbiyesizcedir" dedi.

Başarır’a cevap, Kılıçdaroğlu'nun eski basın danışmanı Ömer Topsakal'dan yanıt geldi. Topsakal, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir şeyi hak edip etmemesine karar vermek, sizin haddinizi, kapasitenizi ve maalesef ahlakınızı fersah fersah aşacak bir kavramdır" ifadelerini kullandı.

Bu haber 976 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP’den 11 maddelik nüfus raporu! Kabul edilirse doğurganlık hızı patlar
Gündem

MHP’den 11 maddelik nüfus raporu! Kabul edilirse doğurganlık hızı patlar

MHP, doğurganlık hızının 1,44'e gerilemesi üzerine Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulan "Türkiye’nin Nüfus Vizyonu" raporunu açıkladı. 11 maddelik öneri paketinde; 3 ve üzeri çocuk sahibi ailelere sıfır faizli konut ve araç kredisi, gelir vergisi muafiyeti, faturalarda %50 indirim, annelere 12 ay doğum izni ile ücretsiz mama ve bez desteği verilmesi teklif edildi.

Habervitrini9180 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten önemli açıklama: Boşanma ve nafaka düzenlemesi ekim ayında
Gündem

Bakan Gürlek'ten önemli açıklama: Boşanma ve nafaka düzenlemesi ekim ayında

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adli Yıl Açılış Programı'na açıklamalarda bulundu. Gürlek, "Yeni adli yıl ülkemize hayırlı uğurlu olsun" derken Terörsüz Türkiye sürecinde hedefe ulaşılacağını belirtti. Bakan ayrıca, "Boşanma ve nafaka düzenlemesi ekim ayında hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14183 Görüntüleme
MHP’den nüfus raporu: 3 çocuklu ailelere sıfır faizli konut ve araç kredisi önerisi
Gündem

MHP’den nüfus raporu: 3 çocuklu ailelere sıfır faizli konut ve araç kredisi önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türkiye’de düşen doğurganlık hızı ve yaşlanan nüfus yapısına karşı hazırladığı “Türkiye’nin Nüfus Vizyonu” araştırma raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda 3 ve daha fazla çocuk sahibi aileler için sıfır faizli uzun vadeli konut ve taşıt kredisi, elektrik, doğal gaz, su ve internette yüzde 50 indirim ile gelir vergisinin tamamen kaldırılması gibi dikkat çeken öneriler yer aldı.

Habervitrini10755 Görüntüleme
Son anket: AK Parti en yakın rakibini ikiye katladı
Gündem

Son anket: AK Parti en yakın rakibini ikiye katladı

Areda Survey’in 26-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, “Bu pazar milletvekilliği genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 35’i AK Parti cevabını verdi. İkinci sırada yer alan YENİ Parti ise yüzde 17'de kaldı.

Habervitrini10069 Görüntüleme