CHP’de grup toplantısı krizine ilişkin belirsizlik sona erdi, taraflardan art arda açıklamalar geldi. CHP Genel Merkezi bu hafta grup toplantısının yapılmayacağı duyurulurken, Özel'e yakın isimlerden CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de toplantı gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı. CHP'de şimdi gözler olağanüstü kurultay sürecine çevrildi.
CHP'de geçtiğimiz hafta yaşanan grup toplantısı krizi çözüldü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Müslim Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hafta TBMM Grup Toplantısı yapmayacağını duyurdu.
Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin birliğini korumak, yeni ayrışmalara ve gerilimlere zemin oluşmasını engellemek amacıyla, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yarın TBMM'de gerçekleştirilmesi planlanan grup toplantısını yapmama kararı almıştır. Partimizin önceliği; kişisel ya da dönemsel tartışmalar değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal gücünü, ortak aklını ve toplumsal sorumluluğunu korumaktır" ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise yaptığı açıklamada bu hafta CHP Grup Toplantısı’nın yapılmayacağını belirtti. Emir, “Bu hafta CHP grubu yapılmayacak. Genel Merkez başvuru yapmamış, biz de (Özgür Özel) toplantı yapmama kararı aldık. Çarşamba günü olağanüstü kurultay talebimizi ileteceğiz” dedi.
Açıklamalarla birlikte CHP’de gözler yeniden olağanüstü kurultay sürecine çevrildi. Parti içindeki tartışmalar sürerken, kurultay talebinin Çarşamba günü resmen gündeme getirilmesi bekleniyor.
9 Haziran’da da CHP’de grup toplantısının kimin tarafından yapılacağı tartışma konusu olmuş, Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’teki toplantı yerine CHP Genel Merkezi’nde konuşma yapmayı tercih ederken, Özgür Özel ise TBMM’de grup toplantısı düzenlemişti.




