CHP'li vekilden Rıza Sarraf iddiası

2 dk okuma
CHP'li vekilden Rıza Sarraf iddiası

Hızlı Özet

CHP'li Mehmet Şeker, 'Sarraf 'Konuşursam hepinizi yakarım' dedi'


CHP'li Mehmet Şeker'den şok açıklama geldi: "Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi"



CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık soruşturması ve bugünkü tahliyelere ilişkin, "Tahliyelerin olacağı belliydi. Yabancı tutuklular, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda serbest kalabilecek ya da önerilen ülkeye gönderilebilecekti. Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi. HSYK yasası hemen faaliyete geçti ve bunlar serbest kaldı" dedi.



28 Şubat "Postmodern Darbesi"nin yıl dönümü olduğunu ifade eden Şeker, 28 Şubat'ın uygulamaları ve zihniyetiyle aynen devam ettiğini savundu. Şeker, 28 Şubat sürecinde Meclis'in kapatılmadan işlevsiz hale getirildiğini, yargı üzerinde baskı kurulduğunu, medyanın sürecin aktörlerinin istekleri doğrultusunda haber yaptığını anlatarak, günümüzde de Meclis'in Bakanlar Kurulu kararlarıyla by-pass edildiğini, yargının dizayn edilmesi için HSYK ile ilgili kanunun çıkarıldığını ve medyanın iktidarın istemediği hiçbir haberi yapmadığını öne sürdü.



"GK KARARI 28 ŞUBAT'IN SÜRDÜĞÜNÜN DİĞER GÖSTERGESİDİR"

28 Şubat'ın antidemokratik uygulamalarının MGK'da alınan kararlarla hayata geçirildiğini, toplumun bir kısmının topyekun damgalandığını ifade eden Şeker, "İki gün önce MGK'dan çıkan 'Halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür' ifadesi, 28 Şubat'ın sürdüğünün diğer göstergesidir" dedi.

Şeker, MİT Kanunu'ndaki değişiklik teklifinin de MİT'i bugünün Batı Çalışma Grubu haline getirdiğini savundu.



"TAHLİYELERİN OLACAĞI BELLİYDİ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şeker, 17 Aralık soruşturmasında bugün verilen tahliye kararlarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Tahliyelerin olacağı belliydi. Yabancı tutuklular, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda serbest kalabilecek ya da önerilen ülkeye gönderilebilecekti. Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi. HSYK yasası hemen faaliyete geçti ve bunlar serbest kaldı" diye konuştu.

Fırat KESKİNKILIÇ ANKARA (DHA)


Bu haber 1062 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı
Gündem

FETÖ'cülere kız ayarlayan 15 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ/PDY’nin “kamu mahrem” ve “kamu mahrem izdivaç” yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 15’i tutuklandı. Soruşturmada, örgüt mensuplarının evlilik süreçlerinin sözde “abi” ve “ablalar” tarafından organize edildiğine ilişkin tespitlere ulaşıldı

Habervitrini13626 Görüntüleme
Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13254 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13133 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12955 Görüntüleme