ÇİÇEK: ''TCK TASARISI'NI TATİLE GİRMEDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ''

1 dk okuma
ÇİÇEK: ''TCK TASARISI'NI TATİLE GİRMEDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ''

Hızlı Özet

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanun tasarısı, Özürlüler Kanunu tasarısı ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasıyla ilgili yasa tasarılarının TBMM tatile girmeden önce çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

ANKARA - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanun tasarısı, Özürlüler Kanunu tasarısı ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasıyla ilgili yasa tasarılarının TBMM tatile girmeden önce çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanunu tasarısını Temmuz ayı başında çıkartmak istediklerini belirti. Çiçek, Türk Ceza Kanunu'nun çıkarılmasının AB İlerleme Raporu açısından da önemli bir adım olacağına işaret etti.
     Geçen hafta Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla Anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Çiçek, bunun doğal sonucu olarak da DGM'lerin Anayasal açıdan fiilen kalkmış olduğunu kaydetti. Çiçek, buna uygun olarak bazı kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğini hatırlatarak, TBMM tatile girmeden bu yasal düzenlemelerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. Çiçek, DGM'lerin yerine konulabilecek mahkemelerle ilgili çalışmayı belli bir noktaya getirdiklerini ve yarın ya Çarşamba günü Başbakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Bu haber 1274 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü
Gündem
#husiler#DÜNYA Haberleri#Claude

Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü

İddialara göre, füze sistemlerinin güdüm mekanizmalarının kodlanması, otopilot yazılımlarının yapılandırılması ve uçuş simülasyonlarının gerçekleştirilmesi gibi kritik süreçlerde mühendisler yerine Claude yapay zekasından yararlanıldı.

Habervitrini12495 Görüntüleme
Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama
Gündem

Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çekilen ve sosyal medyada tepki toplayan görüntülere ilişkin hastane yönetiminden açıklama geldi. Yönetim, görüntülerin spermiyogram tetkiki kapsamında numune verme odasında hastalara izletildiğini doğrulayarak alanın hasta mahremiyetine uygun düzenlendiğini belirtti.

Habervitrini9908 Görüntüleme
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki ismi önerdi, şartını açıkladı
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki ismi önerdi, şartını açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan genel seçimlerde muhalefetin ortak bir aday etrafında buluşması gerektiğini söyledi. CHP’nin ittifak görüşmelerinde lokomotif rol üstlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylık ihtimaline ilişkin dikkat çeken şartlarını açıkladı.

Habervitrini12408 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor
Gündem

Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu sırada 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün yapılması planlanan ancak ertelenen feth-i kabir işlemi başladı. Mezar açılarak toprak ve naaştan örnekler alınıyor.

Habervitrini13441 Görüntüleme