Çiftlik Bank vurguncularının gizli yazışmaları deşifre oldu! ‘Uykumu kaçırıyor’

2 dk okuma
Çiftlik Bank vurguncularının gizli yazışmaları deşifre oldu! ‘Uykumu kaçırıyor’

Hızlı Özet

Çiftlik Bank vurgununun bir numaralı ismi, 'Tosun' lakaplı, firari sanık Mehmet Aydın ve sistemin yazılımcısı olan tutuklu sanık Cudi Cumhur Yurdakul'a ait özel yazışmalarına ulaşıldı.






 



Çiftlik Bank vurgununun bir numaralı ismi, 'Tosun' lakaplı, firari sanık Mehmet Aydın ve sistemin yazılımcısı olan tutuklu sanık Cudi Cumhur Yurdakul’un Bitcoin işine girme planları yaparken özel yazışmalarına ulaşıldı.



Çiftlik Bank vurgununun bir numaralı ismi, 'Tosun' lakaplı, firari sanık Mehmet Aydın ve sistemin yazılımcısı olan tutuklu sanık Cudi Cumhur Yurdakul'a ait özel yazışmalarına ulaşıldı.



Yazışmalarda, firari CEO Mehmet Aydın'ın  6 günde 3 milyon TL kaybettikleri için "Uykumu kaçırıyor"  dediği görülüyor.  Bir başka yazışmada Cumhur Yurdakul'nun kendisi gibi yazılımcı olan kardeşi Özgür Yurdakul ile Bitcoin işine girme planları yaptığı yer alıyor. Yurdakul’un Çiftlik Bank'tan aldığı paralarla kendisine yazılım şirketi kurduğu da elde edilen bilgiler arasında.



Çiftlik Bank ile yaklaşık 130 bin kişiyi 1 milyar 139 milyon 972 bin TL dolandırarak kayıplara karışan, 'Tosun' lakaplı, firari sanık Mehmet Aydın ve ekibine ait ilk kez ortaya çıkarılan yazışmaların birinde, Aydın'ın, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ile Facebook üzerinden yazıştığı ve sistemde 6 günde 3 milyon TL yatırım kaybı yaşaması nedeniyle Yurdakul'a "Uykumu kaçırıyor" dediği yer alıyor.



Milliyet gazetesi yazarını dava edeceklermiş



Bir diğer yazışma ise, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Mehmet Aydın'la birlikte Arjantin'e kaçıp sonra Türkiye'ye dönen ve 2018'in Nisan ayında İstanbul Maltepe'de saklandığı eve yapılan operasyonda yakalanan, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ile kardeşi Özgür Yurdakul'un e-posta üzerinden konuşmalarını içeriyor.



29 Mart 2018 tarihli yazışmalarda, Türkiye'ye dönme planı yapan Cumhur Yurdakul'un, kardeşinden yardım talep ettiği ve kendisine bir silah ayarlanmasını istediği görülüyor. Kardeşi Özgür Yurdakul ise, kırmızı bültenle aranan ağabeyine, 40 bin dolar rüşvet karşılığında tutuksuz yargılama ile kurtulmasını sağlayabileceğini iddia ediyor. Özgür Yurdakul'un, ağabeyine ismini açıkça yazmadığı bir Milliyet Gazetesi yazarı hakkında da, "Dava edecek miyiz?" diye sorduğu soru ise yazışmalardaki bir diğer detay. Tutuklu yazılımcı Cumhur Yurdakul, kendisi gibi yazılımcı olan Özgür Yurdakul ile Bitcoin işine girme planları yaptığı görülüyor.



'Sadece yazılımcıydım' demişti



Ortaya çıkarılan diğer belgeler ise, yakalandıktan sonra, pişman olduğunu açıklayan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak için tüm bildiklerini anlatacağı şeklinde ifade veren, ifadesinde "Ben sadece yazılımcıydım, pişmanım" diyen Cudi Cumhur Yurdakul'un, Çiftlik Bank hesaplarından  28 Şubat 2018 ve 6 Mart 2018 tarihlerinde toplamda 242 bin TL'yi kendi hesabına geçirdiğini gösteriyor. Tutuklu sanık Cumhur Yurdakul'un  Çiftlik Bank'tan aldığı paralarla kendisine yazılım şirketi kurduğu da bilgiler arasında yer alıyor.



 




Bu haber 269 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine operasyon: 201 gözaltı
Asayiş

İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine operasyon: 201 gözaltı

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen İsrail bağlantılı uluslararası dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonda; 248 şahıs hakkında yürütülen çalışmalarda 201 kişi gözaltına alındı. 201 kişinin 45’inin yabancı ülke vatandaşı olduğu, yabancı uyrukluların ise 20 farklı ülke vatandaşından oluştuğu belirlendi.

Habervitrini11045 Görüntüleme
Polisler şok oldu.. Fuhuş çetesinin 5 ayrı banka hesabında 16 aylık dönemde 210 milyon liralık para trafiği
Asayiş

Polisler şok oldu.. Fuhuş çetesinin 5 ayrı banka hesabında 16 aylık dönemde 210 milyon liralık para trafiği

7'si kadın 18 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonun ayrıntıları şaşkınlık yarattı! Şüphelilerin 5 ayrı banka hesabında 16 aylık dönemde 210 milyon liralık para trafiği ortaya çıktı! İşte detaylar

Habervitrini12249 Görüntüleme
Elif Merve Yılmaz dosyasında çarpıcı iddia: “Cesedi taksiyle götürüp gömdüler”
Asayiş

Elif Merve Yılmaz dosyasında çarpıcı iddia: “Cesedi taksiyle götürüp gömdüler”

Dosyaya yönelik ihbarlarda, Elif Merve'nin Mikail tarafından öldürüldüğü, Bilge ile Ersin'in ise olaydan haberdar olduğu ileri sürüldü. Bilge iddiaları reddederken, taksici Ersin Solak da söz konusu suçlamadan bilgisinin bulunmadığını belirtti.

Habervitrini11006 Görüntüleme
Sebze ve meyvede fahiş fiyata 40 tutuklama!
Asayiş

Sebze ve meyvede fahiş fiyata 40 tutuklama!

Yaş sebze ve meyve piyasasındaki fahiş fiyat uygulaması soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 40 şüphelinin tamamı hakkında tutuklama kararı verildi.

Habervitrini9197 Görüntüleme