PEKİN (A.A) - Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 70 milyon 830 bin kişi daha cep telefonu sahibi oldu.
Bakanlık açıklamasında, Çinlilerin haberleşme için her geçen gün cep telefonuna daha fazla öncelik verdiği belirtilerek, aynı dönemde sabit telefon abonelerinin sayısının 4 milyon 890 bin kişi azaldığına işaret edildi.
Söz konusu 7 aylık dönemde telekomünikasyon sektörünün elde ettiği gelir 559 milyar 460 milyon yuanı (87,6 milyar ABD Doları) buldu.
Temmuz ayının sonunda Çin'deki 3G abonelerinin sayısı 87 milyon 200 bine ulaştı.
ÇİN'DE CEP TELEFONU ABONESİ SAYISI 930 MİLYON

Hızlı Özet
“Çin'deki cep telefonu abonelerinin sayısının 929 milyon 840 bini bulduğu bildirildi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amerika genelinde Trump'a destek kariyerinin en düşük seviyesine indi
Yeni bir Reuters/Ipsos anketine göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın onay oranı, siyasi kariyerinin en düşük seviyesi olan %32'ye düştü; bu düşüşün nedeni ise Cumhuriyetçi partililerinin, İran savaşı sırasında yaşam maliyetini ele alış biçiminden memnuniyetsizlik duymasıydı.

Son anda vazgeçti.. Trump'dan Salman'a Husi kazığı
Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın bizzat müdahale etmesi yönündeki çağrısının ardından bu hafta sonu Yemen'deki Husi milislerine karşı yeni bir Amerikan askeri harekatı emri vermeye çok yaklaştı , ancak planlanan saldırılar gerçekleştirilmeye yaklaşırken bu kararından son anda vazgeçti .

DMM duyurdu: Uganda konulu belge sahte çıktı
Dışişleri Bakanlığı amblemi ve anteti kullanılarak "Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba'nın Tehditleri Hakkında" başlığıyla yayımlanan metnin sahte olduğu ortaya çıktı. DMM, dijital imkanlarla kurgulanan belgeye itibar edilmemesi ve yalnızca resmi kaynakların takip edilmesi çağrısında bulundu.

Husilerin Liderinden Türkiye ve Pakistan’a çağrı
Ensarullah lideri Abdulmelik El-Husi, Suudi Arabistan ile Mekke Savunma Anlaşması imzalayan Türkiye ve Pakistan’a, Riyad’ın siyasi ve mali tekliflerine itibar etmemeleri çağrısında bulundu. Husi ayrıca Suudi Arabistan’ın Kâbe örtüsünü Jeffrey Epstein’e verdiğini öne sürdü.