Çin'den Google ile dev anlaşma

1 dk okuma
Çin'den Google ile dev anlaşma

Hızlı Özet

Lenovo "Motorola" için Google ile anlaştı


Çin'in elektronik devi Lenovo Group Google'a ait Motorola cep telefonu birimini 2.91 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıkladı



Anlaşma Lenovo'nun ABD'de bir hafta içinde yaptığı ikinci büyük çaplı anlaşma oldu. Şirket geçen hafta da IBM'in düşük fiyat kategorisinde yer alan sunucu birimini 2.3 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı.



Motorola için 2012'de 12.5 milyar dolar ödeyen Google, Lenovo ile yaptığı anlaşma uyarınca Motorola'nın mobil telefon patentlerinin büyük bölümünü elinde tutmaya ise devam edecek.



cnnturk


Bu haber 556 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan imzaladı! İşsizlik Fonu'nda çok önemli değişiklik
Ekonomi

Erdoğan imzaladı! İşsizlik Fonu'nda çok önemli değişiklik

İşsizlik Sigortası Fonu'nda kaynak kullanım oranı artırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile bir önceki yıl prim gelirlerinden ayrılan pay yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseltildi. Bu adımla istihdamın korunması amaçlanıyor.

Habervitrini14923 Görüntüleme
 Eviniz sizden habersiz satılmış olabilir! Tapunuzu kontrol edin!
Ekonomi

Eviniz sizden habersiz satılmış olabilir! Tapunuzu kontrol edin!

Sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait gayrimenkullere çökmeye kalkan tapu çeteleri hızla artıyor. Evinizin, arsanızın çalınmasını önlemek sizin elinizde. e-Devlet ve Web-Tapu üzerinden şu tedbirleri mutlaka alın: Web-Tapu’ya girerek “bizzat gelmediğim sürece işlem yapılamaz” şerhi düşün. SMS uyarı sistemini aktifleştirin. Tapularınızı düzenli şekilde kontrol edin. Kimlik fotokopisi verecekseniz mutlaka kısıtlama notu yazın.

Habervitrini11565 Görüntüleme
Depoları fulleme zamanı! Akaryakıta zam geliyor
Ekonomi

Depoları fulleme zamanı! Akaryakıta zam geliyor

Petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik sonrası akaryakıta yeni bir zam göründü. 7 Temmuz Salı gününden geçerli olmak üzere motorinde fiyat artışı olacak. İşte detaylar...

Habervitrini10170 Görüntüleme
Irak ve Türkiye anlaştı: Ceyhan üzerinden petrol ihracatı devam edecek
Ekonomi

Irak ve Türkiye anlaştı: Ceyhan üzerinden petrol ihracatı devam edecek

Bakanlığın açıklamasına göre, Irak Petrol Bakanı Basim Muhammed Abadi'nin talimatıyla Petrol ve Dışişleri bakanlıklarından üst düzey yetkililerden oluşan Irak heyeti, çarşamba ve perşembe günleri Ankara'da temaslarda bulundu.

Habervitrini10950 Görüntüleme