ÇOCUK YUVASINDA TECAVÜZ SKANDALI!...

1 dk okuma
ÇOCUK YUVASINDA TECAVÜZ SKANDALI!...

Hızlı Özet

Bir tecavüz iddiasına adı karışan 13 yaşındaki çocuk gönderildiği yuvada tecavüze uğradı.

Çocuk yuvalarında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Sosyal Hizmetler'e bağlı Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'nda yaşanan tecavüz olayının bir benzeri de Samandıra Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi.

NAKLEDİLMİŞTİ Küçükyalı Çocuk Yuvası'nda daha önce bir tecavüz olayına karıştığı belirlendiği için Samandıra Yetiştirme Yurdu'na nakledilen 13 yaşındaki K. K., yuva arkadaşı nın tecavüzüne uğradı. Yurtta geçen hafta gerçekleşen olayın polise bildirilmesinin ardından Adli tıp devreye girdi ve çocuklar muayeneye alındı. Olayın doğrulanması üzerine Kartal Başsavcılığı'na götürülerek ifadesi alınan 17 yaşındaki M. A. tutuklanarak Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi. 17 yaşındaki M. A.'nın teknik lisede öğrenci olduğu bildirildi. Olay sonrasında Samandıra Yetiştirme Yurdu Müdürü Sema Günay görevden alınarak, Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası'na gönderildi. Samandıra'da da vekaleten atanan Maltepe Huzurevi Müdür Yardımcısı Ferda Kuruca göreve başladı.

YAYILMA ENDİŞESİ
Okula giden ya da gitmeyen sorunlu ve özürlü çocukların çoğunlukta olduğu Samandıra Yetiştirme Yurdu'nda meydana gelen olayın ortaya çıkmasının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Soruşturma sırasında da yurtta bir ''otorite'' boşluğunun bulunduğu ortaya çıktı. 2003'te açılan kuruma bu güne kadar öğretmen atanmadığı için müdür haricinde birebir çocuklarla ilgilenecek yetkili bulunmadığı belirlendi. Yetkililer yurtta benzeri olayların yayılmasından da endişe ediyorlar.

sabah
Bu haber 3644 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12636 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini14040 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12233 Görüntüleme
Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği
Gündem

Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki hitabının ardından ikili görüşmelere başladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Erdoğan, ardından birçok liderle de bir araya geldi.

Habervitrini11550 Görüntüleme