Çok konuşulacak Akşener-Abdullah Gül iddiası!

2 dk okuma
Çok konuşulacak Akşener-Abdullah Gül iddiası!

Hızlı Özet

Millet İttifakı henüz adayını resmi olarak açıklamamış olsa da son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tercihi ise kendisinin aday gösterilmesi yönünde.






MHP'nin önemli isminden Abdullah Gül'ün olası 2023 adaylığı konusunda çarpıcı iddialar geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Danışmanı Yıldıray Çiçek, Millet İttifakı'nda dengeleri sarsacak bilgiler paylaştı.



Millet İttifakı henüz adayını resmi olarak açıklamamış olsa da son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tercihi ise kendisinin aday gösterilmesi yönünde.



AKŞENER BU KEZ GÜL'E ONAY VERDİ



Ancak kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde aklındaki "çatı adayının" Abdullah Gül olduğu uzun süredir konuşuluyor. Bilindiği gibi, daha önce, 2018 seçimlerinden Abdullah Gül'ü aday göstermeyi isteyen Kılıçdaroğlu'nun bu girişimi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e takılmıştı.



YILDIRAY ÇİÇEK'TEN DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR



Türkgün yazarı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek de bu noktada, 2018 yılında yaşanan süreci hatırlatarak 2023 yılında muhalefet cephesinin nasıl kurgulanacağına dair dikkat çekici yorumlar yaptı.




GÜL, KILIÇDAROĞLU'NUN AKIL HOCASI



"Abdullah Gül yine menüye konuldu!" başlığını taşıyan köşe yazısında, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı koltuğundan ayrıldığı günden itibaren Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası olduğunu belirten Çiçek, 2018 yılında Gül'ün adaylığının önüne geçen Akşener'in de aslında 11'inci Cumhurbaşkanı ile samimi ilişkileri bulunduğunu vurguladı.





"Meral Akşener 2018 yılında Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığını kazanabileceğine %1 ihtimal verseydi o da CHP, HDP, SP yanında bu projeyi kabul edecekti." diyen Çiçek, Akşener'in partisini kurarken Abdullah Gül’den akıl aldığını ve “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok” dediğini ifade etti.



KILIÇDAROĞLU UTANCI...



Yıldıray Çiçek şöyle devam etti;



"İP’i kurarken Abdullah Gül’den akıl, fikir ve adam alan Meral Akşener’in Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkmayacağı gün gibi ortadadır.



Çünkü yine Abdullah Gül üzerinde isim ısındırma, gizli kulisler, propagandalar, güncellemeler yapılmaya başlanmıştır.







ROTAYI YENİDEN GÜL'E ÇEVİRDİLER



Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir adamı Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye’de düşünmenin utancını yaşamayanlar, şimdi yine rotayı Abdullah Gül’e çevirmiş durumdadır."



Abdullah Gül’ün adaylığına Kılıçdaroğlu, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Babacan ve HDP'nin razı olduğunu, Meral Akşener’in partisini kurarken akıl, fikir ve adam aldığı Abdullah Gül’e bu sefer "yok" diyemeyeceği görüşünü paylaşan Çiçek şunları kaydetti;



"Proje olarak yanyana gelenlerin Abdullah Gül’e karşı çıkma hakkı yoktur. Onların görevi Abdullah Gül ismi dayatılıyorsa kabul etmek ve seçilmesi için çalışmaktır.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir yıl önce söylediği “Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?” sözü aslında Abdullah Gül’ün hepsine üst akıl vazifesi yaptığını gösteriyor. ABD-İngiltere ekseni öyle istiyor. CHP ve ittifak kuyrukları içindeki Yunanistan-Ermenistan kanalı da buna uyumlu davranacaktır."





Bu haber 1347 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu
Gündem
#Lise Önü Saldırı#Manisa Turgutlu#Silahlı Olay

Son dakika: Manisa'da okul önünde silahlı saldırı.. çok sayıda kişi vuruldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 8 kişi etkilendi. Olayın ardından yakalanan ve gözaltına alınan şüpheliyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Habervitrini11975 Görüntüleme
Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14891 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12694 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10410 Görüntüleme