Çöpten topladıkları bayrakları tek tek tellere astılar

2 dk okuma
Çöpten topladıkları bayrakları tek tek tellere astılar

Hızlı Özet

Van’da hurda toplayan Yunus ve Agreş Duman isimli kardeşler, çöpe atılan Türk bayraklarını tek tek çıkarıp düzgün bir şekilde tel örgülere astı.






Van’da hurda toplayan Yunus ve Agreş Duman isimli kardeşler, çöpe atılan Türk bayraklarını tek tek çıkarıp düzgün bir şekilde tel örgülere astı.



Van'da kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çöpe atılan Türk bayrakları, hurda toplayan Yunus (13) ve Argeş (12) Duman isimli kardeşlerin dikkatinden kaçmadı. Yaşanılanların saniye saniye görüntülendiği olayda, kardeşlerden biri bayrakları tek tek tel örgülere asarken, diğeri ise hurda toplamaya devam ediyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören görüntüler, izleyenleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.



Van Valisi tarafından ödüllendirildiler



Çocukların örnek davranışından dolayı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Duman ailesini makamında ağırladı. Şemsettin ve Seyran Duman çiftinin çocukları olan Yunus ve Argeş, Van Valisi tarafından tam altın ve Türk bayrağıyla ödüllendirildi.



“Kendileriyle gurur duyuyoruz”



Gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi Bilmez, kağıt toplayan çocukların herkesi gururlandıran bir harekette bulunduğunu belirtti. Çocukların örnek davranışını tüm Türkiye halkıyla paylaşmak istediklerini ifade eden Vali Bilmez, “Çocuklarımız çok güzel bir davranış sergiledi. Hakkari'den Van'a eğitim için gelmiş. Daha iyi bir gelecek için hayat şartlarını zorlayarak okumaya çalışan bir ailenin çocukları. Okulların kapalı olduğu dönemde aynı zamanda aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Hurda toplarken Türk bayraklarını gören Yunus, kardeşine bayrakları çit duvara asılmasını istemiş. Birliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü bayrağı alıp kaldırmışlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz, iyi ki varlar” dedi.



“Bayrağımız için her şeyi yaparız”



Güvenlik korucusu babalarının bayrak için mücadele ettiğini anımsatan çocuklar ise kendilerinin de Türk bayrağı için her şeyi yapacaklarını belirterek, hurda malzemesi toplarken çöpte buldukları bayrağı tellere astıklarını söyledi.

Çocuklarını okutmak için bir mücadele içinde olduklarını dile getiren aile de, çocuklarıyla gurur duyduklarını kaydetti.

Öte yandan çocukları bulan Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplumsal Destekli Polislik Şubesi ekipleri ise ‘Başarı Belgesi' ile ödüllendirildi.




Bu haber 536 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: Gülistan Doku'nun bedeni yok edilmiş olabilir
Gündem

Bakan Gürlek: Gülistan Doku'nun bedeni yok edilmiş olabilir

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasında önemli ilerlemeler sağlandığını açıkladı. Dosyadaki bazı beyanlarda Doku’nun naaşının birkaç kez yer değiştirmiş olabileceğinin öne sürüldüğünü belirten Gürlek, son olarak Pertek yolu üzerindeki bir noktaya götürüldüğü ve kimyasal maddeler kullanılarak tamamen ortadan kaldırılmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini söyledi.

Habervitrini10333 Görüntüleme
Kulisleri sallayan iddia! "Mansur Yavaş, CHP'den istifa edecek"
Gündem

Kulisleri sallayan iddia! "Mansur Yavaş, CHP'den istifa edecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi gündemde sıcaklığını koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Yavaş'ın CHP'den istifa edeceği öne sürüldü.

Habervitrini13728 Görüntüleme
Vanlı Kara Haydar'ın fenomen eşi Çağla Öz gözaltına alındı
Gündem

Vanlı Kara Haydar'ın fenomen eşi Çağla Öz gözaltına alındı

Kendini "Vanlı Kara Haydar" olarak tanıtan Mehmet Fatih Tançalan’ın tutuklanması sonrası sosyal medya fenomeni eşi Çağla Öz de gözaltına alındı. Çağla Öz eşinin cezaevine gönderilmesinin ardından sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

Habervitrini14523 Görüntüleme
Ortalama kira 28 bin TL! En düşük fiyat artışı bu şehirlerde
Gündem

Ortalama kira 28 bin TL! En düşük fiyat artışı bu şehirlerde

Taşınma mevsimi geride kalırken, Türkiye’de ortalama kiralar eylül başında 28 bin TL olarak ölçüldü. Son 1 yıllık dönemde ortalama kiralarda yüzde 22,29 artış gerçekleşti. Bu artış %31,51 olarak açıklanan TÜFE’nin atında kaldı. Böylece ortalama kiralarda reel gerileme gerçekleşti. Bazı illerde ise yıllık kira artışlarının %5-%17 bandında gerçekleşmesi dikkat çekti. İşte tatil biterken ve okullar açılırken kiralık ev piyasasının son durumu…

Habervitrini13304 Görüntüleme