Cumhuriyet ve Birgün'ün iddialarına yalanlama

••3 dk okuma
Cumhuriyet ve Birgün'ün iddialarına yalanlama

Hızlı Özet

“Milli Savunma Bakanlığının acil ve öncelikli ihtiyacı olan ve açık kalan iş gücü ihtiyacının karşılanabilmesi maksadıyla bakanlığa bağlı iş yerlerinde bakım ve onarım hizmetleri meslek kollarında istihdam edilmek üzere 2 bin 533 işçinin açıktan alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ilana çıkıldı.”






MSB'den Cumhuriyet ve Birgün'ün iddialarına yalanlama...Milli Savunma Bakanlığı bir kısım medyanın 'MSB'nin işçi alımı kriterlerine parti üyeliği şartı getirildi' şeklinde algı operasyonu yapılan 2 bin 533 işçinin açıktan alımı hakkında açıklama yaptı.



Milli Savunma Bakanlığının acil ve öncelikli ihtiyacı olan ve açık kalan iş gücü ihtiyacının karşılanabilmesi maksadıyla bakanlığa bağlı iş yerlerinde bakım ve onarım hizmetleri meslek kollarında istihdam edilmek üzere 2 bin 533 işçinin açıktan alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ilana çıkıldı.



Bakanlık, konuyla ilgili iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12’nci maddesinde 'Kamu kurum ve kuruluşlarınca orta öğretim ve daha alt düzeyinde istihdam edilecek işçilerle, temizlik hizmetlerinde, güvenlik ve koruma hizmetlerinde, bakım ve onarım hizmetlerinde eğitim şartı aranmaksızın başvuranlar arasından çekilecek kura ile belirlenir. Kura çekimi, talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından iş ilanında belirtilen gün, saat ve adreste noter huzurunda yapılır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilir' hükmü yer almaktadır. Açıktan işçi alım faaliyeti, söz konusu Yönetmelik esasları çerçevesinde kamuoyuna Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından duyurulmuş ve başvurular İŞKUR tarafından 2-6 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınmıştır.



İLANDA BELİRTİLEN ŞARTLARI HAİZ TÜM VATANDAŞLAR BAŞVURU YAPTI



Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları ve internet sayfası üzerinden de ayrıca söz konusu alıma ilişkin duyurular yapılmıştır. İlanda belirtilen şartları haiz tüm vatandaşlarımız söz konusu işçi alımına başvuru yapabilmiştir. İŞKUR tarafından alınan başvuruların tamamı Bakanlığımıza iletilecektir. Aynı yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen geçmiş alım faaliyetlerinde; a. 2019 yılında (600 işçi temini) İŞKUR’a 35 bin 697 kişi başvuruda bulunmuş olup, kura ve belge kontrolü sonucunda 2 bin 325 kişi uygulama/sözlü sınava girmeye hak kazanmıştır. b. 2020 yılında (bin 72 işçi temini) İŞKUR’a 81 bin 230 kişi başvuruda bulunmuş olup, kura ve belge kontrolü sonucunda 3 bin 746 kişi uygulama/sözlü sınava girmeye hak kazanmıştır" denildi.



28 TEMMUZ TARİHİNDE KURA ÇEKİMİ YAPILACAK



2 bin 533 işçi alımına ilişkin başvuruda bulunan aday bilgilerinin İŞKUR tarafından Bakanlığa iletilmesini müteakip uygulamalı/sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi amacıyla ilgili Yönetmelik hükümleri gereği noter huzurunda 28 Temmuz tarihinde kura çekimi yapılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



AÇIK İŞ GÜCÜ MİKTARININ 4 KATI ORANINDA ADAY KABUL EDİLECEK



"Uygulamalı/sözlü sınava söz konusu Yönetmeliğin 12’nci maddesinin 2’nci fıkrası hükmü gereği açık iş gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edilecektir. Kurada ismi çıkan adaylar ilan edilen yerlerde ve tarihlerde uygulamalı/sözlü sınava alınacaktır.



KURA ÇEKİMİ NASIL YAPILACAK



Kura çekimi geçmiş yıllarda olduğu gibi Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde noter huzurunda kamera ile kayıt altına alınarak, bilgisayar ortamında ve manuel müdahale olmadan gerçekleştirilecektir. Kurayı izlemeye gelenler arasından kura salonunun kapasitesi doğrultusunda belirlenecek sayıda adaya kura çekimini canlı takip etme imkânı sağlanacaktır



Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kura çekimi şeffaf bir şekilde ve kura çekimini izlemeye gelen adaylara açık olarak gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca işçi temin faaliyetlerine ilişkin tüm işlemler kamuoyuna açık, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir."



KAYNAK: İHA


 




Bu haber 1712 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tom Cruise’a Dev Bütçeli Sinema Şoku: ‘Digger’ Hollywood Tarihinin En Büyük Fiyaskolarından Biri Olmaya Aday!
Medya/Magazin

Tom Cruise’a Dev Bütçeli Sinema Şoku: ‘Digger’ Hollywood Tarihinin En Büyük Fiyaskolarından Biri Olmaya Aday!

Sinema dünyasının en büyük gişe garantilerinden biri olarak gösterilen Tom Cruise, bu kez hiç beklemediği bir fiyaskoyla karşı karşıya. Ünlü aktörün, petrol zengini "Digger Rockwell" karakterini canlandırdığı kara komedi türündeki yeni filmi Digger, sinema salonlarında tam anlamıyla çakıldı.

Habervitrini13267 Görüntüleme
Fatih Altaylı'nın manastırı bakımsızlıktan dökülüyor
Medya/Magazin

Fatih Altaylı'nın manastırı bakımsızlıktan dökülüyor

Van'a giden bir içerik üreticisi, 10. yüzyıldan kalma tarihi Varagavank Manastırı'nın (Yedi Kilise) son halini görüntüledi. Yıllardır bakımsız durumda bulunan manastırın, gazeteci Fatih Altaylı'nın ailesinden miras kalan arazi üzerinde yer alması yeniden gündeme geldi.

Habervitrini12457 Görüntüleme
Cenazeye dekolte gelen İpek Tanrıyar : “Keşke biri beni uyarsaydı”
Medya/Magazin

Cenazeye dekolte gelen İpek Tanrıyar : “Keşke biri beni uyarsaydı”

Necla Uygur'un cenazesinde tercih ettiği kıyafet nedeniyle eleştirilen İpek Tanrıyar, sessizliğini bozdu. Gömleğinin düğmelerinin nasıl açıldığını anlatan Tanrıyar, o gün yaşananlara ilişkin açıklamasıyla tartışmanın perde arkasını paylaştı.

Habervitrini11773 Görüntüleme
Pınar Altuğ Londra'da bakın neden şikayet etti
Medya/Magazin

Pınar Altuğ Londra'da bakın neden şikayet etti

Ünlü çift Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan’ın kızları Su Atacan, yükseköğrenim hayatı için İngiltere’nin başkenti Londra’ya yerleşti. Oyunculuk eğitimi almak üzere yurt dışına giden Su Atacan’ı yeni hayatının ilk günlerinde anne ve babası da yalnız bırakmadı.

Habervitrini14131 Görüntüleme