Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt'ten genç kızlara 'fahişe'lik çağrısı

3 dk okuma
Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt'ten genç kızlara 'fahişe'lik çağrısı

Hızlı Özet

Başörtüsü kadının esaretidir” diyen Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, adeta ‘fahişeliğin propagandasını’ yaparak genç kızlara, baba evinden kaçıp sokaklarda yaşamaları için çağrıda bulundu.







'Kadın cinayetlerinden' İslam ve gelenekleri sorumlu tutarak sorgulanması gerektiğini savunan Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, şimdi de sokakların baba evinden daha güvenilir olduğunu söyleyerek genç kızlara 'fahişe'lik çağrısı yaptı.




‘Başörtüsü kadının esaretidir” diyen Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, adeta ‘fahişeliğin propagandasını’ yaparak genç kızlara, baba evinden kaçıp sokaklarda yaşamaları için çağrıda bulundu.



Genç kızları fuhşa sürüklemek istiyorlar



Müslüman Türk toplum yapısını dejenere ederek ahlaksızlaştırmak isteyen kirli zihniyet her gün yeni bir skandala imza atıyor. ‘Kadın hakları’ adı altında ‘feminizm’ zırvalığını yaymaya çalışarak ‘erkekleri’ büsbütün suçlu göstermeye çalışan zihniyet, şimdi de genç kızları fuhşa sürüklemenin alt yapısını hazırlıyor.



Laikçi yaşam biçimini benimseyen kesim tarafından gençlere ‘ateizm’ ve ‘feminizm’ aşılanarak gelenek ve inançların altına dinamitin döşendiği günümüzde, cinsiyetsizliğin yolunu açan ‘İstanbul Sözleşmesi’ ile aile yapısına darbe indirilmeye devam edilirken, şimdi de genç kızların sığınak limanı 'baba ocağı' hedef alınıyor.




Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt genç kızlara 'fahişe'lik çağrısı yaptı







'Erkek düşmanlığından' 'baba düşmanlığına'



‘Erkek’ düşmanlığını ‘baba’ düşmanlığına dönüştürmeye çalışarak gelenek ve inançların yok sayılmasını arzulayan kirli zihniyet kendini 'Cumhuriyet'te ifşa etti.



İslam’ı hedef alarak ‘Başörtüsü kadının esaretidir’ diyen Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, ‘Baba evini derhal terk edin’ başlıklı skandal bir yazı ile genç kızlara ahlaksızlığın pazarlamasını yaptı.



Cumhuriyet gazetesinin onayından geçen yazıda Söğüt, Türk toplumunda özellikle kız çocukları için önemli bir sığınak olarak görülen ‘baba ocağını’ hedef alarak ‘baba evinin güvenli bir yer olmadığını, sokakların baba evinden daha güvenli olduğunu’ söyleyerek genç kızlara baba evini terk etmeleri çağrısında bulundu.



Geleneksiz inançsız bir gençlik arzusu



Fuhuş çetelerinin cirit attığı sokakları, baba evinden daha güvenli gören Söğüt, “Geleneklerin, inançların, korkuların pabucunu dama atın.” diyerek gençleri anane ve inançlarından kopmaları gerektiğini savundu.



Genç kızların sokaklara düşmesi için önce gelenek ve inançlarından koparılması gerektiğini bilen Söğüt, gelenek ve inançların pabucunun dama atılması çağrısında bulundu. Zira inancına ve geleneklerine bağlı bir genç kız, sokakların kendisi için p….lerin sermaye kapısı olduğunu biliyor.



"Baba evini terk edin” çağrısı



'Başörtüsü yasağını biz kaldırdık' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tetikçi medyası Cumhuriyet gazetesinden yayınlanan ve adeta ‘Fuhuş sektörüne nasıl eleman kazandırılır?’ konulu yazıda daha da ileri giden Söğüt, “Hayatınızın hedefine “evliliği” değil, mutluluğu koyun. Sevişmenin kirlenmek olduğu safsatasını da hemen unutun. Cinsiyetçi deyimlerin utanç verici mirasını reddedin. O baba evini terk edin.” ifadelerini kullandı.



Genç kızları ‘özgürlük’ adı altında ahlaksızlığa çağırarak zehirleyen Söğüt, aile yapısını tahrif eden ahlaksız ve kışkırtıcı yazıda, “Kaçın o evden, size dayatılan hayatı değil, kendi tercih ettiğiniz hayatı yaşayın. O tekinsiz baba evini terk edin kızlar; derhal terk edin.” dedi.



'Anneniz gibi olmayın...'



‘Babasının kızı’ olanları ‘kucakların kızı’ olmaya çağıran Söğüt, "Geçmişin hatalarını genetik bir günah gibi siz de anneleriniz gibi boynunuzda taşımayın. Sokaklar, size “Hayır” deme hakkı tanımayan ve sizi çocuk doğurmakla, namuslu olmakla, başını yerden kaldırmamakla, tane tane pilav yapmakla, her yeri “bal dök, yala” kılmakla, başınıza gelecek her şeye ama her şeye katlanmakla cezalandıran o kadim ahlaktan daha kötü değildir. Ahlak, asıl siz dilediğiniz gibi yaşamadığınız sürece çökmekte." sözleriyle fuhşu meşrulaştırmaya çalışırken hem kadınları çocuk doğurmamaya teşvik etti hem de anaların doğurduğu kızlara rol vermeye çalıştı.



Vatandaşlar tepki gösterdi



Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt'ün ‘namussuzluk’ çağrısı vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.



Öte yandan Söğüt daha önceki yazılarında da kadın cinayetlerinden İslam ve toplum ahlakını sorumlu tutarak, inançların ve ahlakın sorgulanması gerektiğini söylemişti.



Yetkililere çağrımız!



Cumhuriyet gazetesinin onayından geçen ve genç kızlara adeta ‘fuhşun’ pazarlamasını yapan Mine Söğüt’ün kaleminden çıkan yazı için yetkilileri göreve çağırıyoruz!



Türk toplum yapısıyla bağdaşmayan ve ‘baba evini’ tehlikenin merkezi olarak gösteren yazı için yetkililer bugün devreye girmeyecekse ne zaman girecek? Binlerce aile kız evlatlarını genelevlerde ve genelevleri aratmayan fuhuş yuvalarında ararken mi?



Baba ve kızları karşı karşıya getirecek ve belki de cinayetlere kapı aralayacak bir suça teşvik eden Mine Söğüt'ün 'basın özgürlüğü' adı altında yaptığı 'fuhuş çağrısı' için harekete geçmenin tam zamanı!



 Rabia ATEŞ   yeniakit.com.tr






Bu haber 3481 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aralarında futbolcu, gazeteci ve oyuncuların bulunduğu 18 ünlü gözaltında
Medya/Magazin
#uyuşturucu operasyonu#Aras Bulut İynemli#Sefo

Aralarında futbolcu, gazeteci ve oyuncuların bulunduğu 18 ünlü gözaltında

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, aralarında Aras Bulut İynemli, Sefo ve Nilperi Şahinkaya’nın da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı.

Habervitrini10925 Görüntüleme
Demet Akalın'ın konserinde taciz! ‘Herif her tarafımı elledi ya…’
Medya/Magazin

Demet Akalın'ın konserinde taciz! ‘Herif her tarafımı elledi ya…’

Merter Moda Haftası kapsamında sahne alan Demet Akalın, konser sırasında seyircilerin arasına indiği sırada tanımadığı bir kişinin tacizine uğradığını belirterek tepki gösterdi. Akalın, "Her tarafımı elledi ya alın şunu!" diyerek yardım istedi.

Habervitrini13048 Görüntüleme
Kadir İnanır'dan miras bekleyen 28 kişi avucunu yaladı.. Piyango bir kişiye vurdu
Medya/Magazin

Kadir İnanır'dan miras bekleyen 28 kişi avucunu yaladı.. Piyango bir kişiye vurdu

Kadir İnanır’ın vefatının ardından geride bıraktığı miras için hukuki süreç devam ediyor. Usta oyuncunun üç ayrı vasiyetnamesine ilişkin yeni iddialar gündeme gelirken yasal mirasçı sayısının 28 olduğu öne sürüldü. Öte yandan Kadir İnanır'ın dev mirasında onlarca yüzük, saat ve bankada yüklü parası

Habervitrini11123 Görüntüleme
Kim Kardashian'ı bağlayıp mücevherlerini çalmışlardı! Mahkemeden karar çıktı
Medya/Magazin

Kim Kardashian'ı bağlayıp mücevherlerini çalmışlardı! Mahkemeden karar çıktı

Kim Kardashian'ın 2016 yılında Paris'te silahlı soyguncular tarafından etkisiz hale getirilerek milyonlarca avro değerindeki mücevherlerinin çalınmasına ilişkin davada yeni karar çıktı. Fransız mahkemesi, dünyaca ünlü isme sembolik olarak 1 avro tazminat ödenmesine hükmetti.

Habervitrini13018 Görüntüleme