ADANA (İHA) -Kaymakam İzzettin Sevgili, Kozana bağlı Kuytucak köyünde düzenlenen teslim töreninde, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvuru yapan 3 köydeki dar gelirli 19 aileye 38 inek dağıtıldığını ve projenin 200 bin liraya mal olduğunu söyledi.
Sevgili, ineklerin ilk 2 yıl ödemesiz 8 yıl ödemeli olarak köylüye verildiğini, proje ile ekonomik refah düzeyi belli bir seviyenin altındaki vatandaşlara 'balık verme yerine balık tutmayı öğretmeye' çalıştıklarını, benzer projeleri geliştirerek, çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Sevgili, vakıftan son 1 yıl içinde Kozan’da 34 bin 500 aileye, 2 milyon 248 bin lira değerinde, ayni, nakdi, barınma ve kömür yardımında bulunulduğunu belirtti.
İlçe Tarım Müdürü Necati Doğa ay ise, ihale ve hayvan seçimi aşamasında projeye teknik olarak katkıda bulunduklarını belirterek, projeden yaralanan ailelerin bir inekten yılda 5 ile 7 ton arasında süt verimi elde edeceğini bildirdi.
Projeden faydalanan köylüler ise başka bir geçim kaynakları olmadığını belirterek, devletin desteği ile geçimlerini sağlayabilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
DAR GELİRLİ AİLELERE İNEK DAĞITILDI

Hızlı Özet
“Adananın Kozan İlçesinde, kaymakamlık, dar gelirli 19 aileye 38 inek dağıttı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Örnekler, uzman heyetin çalışmasının ardından yeniden kabrine konuldu ve mezar kapatıldı.

Türksat 7A'da üretim süreci kasımda başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 7A uydusunun yapımında sözleşme sürecinde olduklarını belirterek, "Muhtemelen kasım ayı içerisinde Türksat 7A'nın sözleşmesini bitirerek üretim sürecine başlayacağız" dedi.