DEAŞ'ın kafa kesme videolarını hazırlayan teröriste müebbet hapis

••2 dk okuma
DEAŞ'ın kafa kesme videolarını hazırlayan teröriste müebbet hapis

Hızlı Özet

“ABD Adalet Bakanlığı tarafından cuma günü yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Halife'nin DEAŞ'deki güçlü figürlerden biri olduğu ve en az iki Suriyeli askerin ölümünden sorumlu tutulduğu belirtildi.”






DEAŞ'ın videolarını hazırlayıp seslendirmekle suçlanan Suudi Arabistan doğumlu Kanada vatandaşı Muhammed Halife, ABD'de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



DEAŞ'ın propaganda biriminde bulunan Muhammed Halife ABD'de hakim karşısına çıktı.



ABD Adalet Bakanlığı tarafından cuma günü yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Halife'nin DEAŞ'deki güçlü figürlerden biri olduğu ve en az iki Suriyeli askerin ölümünden sorumlu tutulduğu belirtildi.



Propaganda ekibindeydi



Açıklamada, Halife'nin 2013'te Kanada'dan ayrılıp Suriye'ye giderek DEAŞ'a katıldığı, özellikle İngilizce ve Arapça bilgisiyle bir yıl içinde örgütün propaganda ekibinin önemli üyelerinden biri haline geldiği ifade edildi.



Bu ekibin, ABD'li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'un da aralarında yer aldığı yabancı uyruklu rehinelerin öldürüldüğü videoları hazırladığına dikkat çekildi.



Kafa kesme videoları yayınladılar



40 yaşındaki Foley ve 31 yaşındaki Sotloff, 2014'te Suriye'de DEAŞ militanları tarafından başları kesilerek öldürülmüş, bu anların gösterildiği videolarsa uluslararası kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı.



 



DEAŞ ın kafa kesme videolarını hazırlayan Kanada vatandaşına müebbet hapis #1


 



Seslendirme yaptı



Halife'nin 2014 ila 2017'de çekilen videolarda iki Suriyeliyi öldürdüğü ve en az 15 videonun prodüksiyonuyla İngilizce seslendirmesini yaptığı ifade edildi.



2018'e kadar örgütün propaganda biriminde çalışan Halife, 2019'da çatı yapısını Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin oluşturduğu, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) girdiği çatışmada yakalanmıştı.



Pişman olmadığını söyledi



Halife, aynı yıl Suriye'de tutulduğu hapishaneden Kanada devletinin radyo ve televizyon yayımcısı CBC'ye verdiği röportajda, örgüt üyeliğinden ya da yaptıklarından pişman olmadığını söylemişti.



Suçunu itiraf etti



IŞİD militanı, ailesiyle birlikte olmak için Kanada'ya dönmek istediğini belirtmiş fakat kendisi 2021'de FBI'a teslim edilmişti.



Independent'in haberine göre Halife, ABD'de aralıkta çıktığı duruşmada suçunu itiraf etmişti.



 



DEAŞ ın kafa kesme videolarını hazırlayan Kanada vatandaşına müebbet hapis #2


 



 



DEAŞ ın kafa kesme videolarını hazırlayan Kanada vatandaşına müebbet hapis #3


 



 



DEAŞ ın kafa kesme videolarını hazırlayan Kanada vatandaşına müebbet hapis #4


 





 




Bu haber 1131 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!
Gündem

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!

Kahramanmaraş'ta MHP'li milletvekili ve il başkanının bulunduğu konvoyda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Habervitrini14142 Görüntüleme
Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama
Gündem

Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis, sanal kumar ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik 81 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Şubat-Eylül 2026 döneminde düzenlenen 7 bin 818 operasyonda 70 bin 853 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 32 bin 882 kişi tutuklandı. Operasyonlarda milyarlarca liralık suç varlığına el konuldu.

Habervitrini13518 Görüntüleme
İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!
Gündem

İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!

Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen 2,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. Saat 18.14’te kaydedilen depremin merkez üssünün Yalova’ya 5,93 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Habervitrini9135 Görüntüleme
Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada
Gündem

Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada

Bölgede artan gerilimin ardından Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati, BBC News Arapça yayınına katılarak yaşanan son gelişmelere ve ağustos ayında Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi Mekke Savunma İttifakı Anlaşması'na dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habervitrini11944 Görüntüleme