Antalya'da dalış yaparak su altından çektiği videoları sosyal medya hesabında paylaşan dalgıç Hüseyin Fırat, denizde bulduğu büyü malzemelerini yayımlamasının ardından aldığı tehditler üzerine yasal yollara müracaat etti. Fırat, kendisini tehdit eden bir şahıs hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptığını açıkladı.
Söz konusu paylaşımının, 'büyü yapan kişiler' olarak nitelediği bazı hesapları rahatsız ettiğini belirten Hüseyin Fırat, sosyal medya üzerinden hakaretlere ve büyü yapma tehditlerine maruz kaldığını kaydetti. Bu hesapların profillerini incelediğinde 'metafizik' ve 'büyü' gibi kavramlarla ilgilenen ve bu yolla gelir elde eden kişiler olduğunu gördüğünü ifade eden Fırat, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını ve kimlikleri tespit edildiğinde tazminat davası açacağını da dile getirdi.

KIYIDA BULUNAN TILSIMLI NESNE
Tüm süreci başlatan olayın, yaklaşık bir ay önce Yalım Park mevkiindeki falezlerin altında yaptığı bir dalışta meydana geldiği öğrenildi. Hüseyin Fırat, kıyıya yakın bir bölgede uzaktan sigara paketi zannettiği bir cisim bulduğunu belirtti. Cisme yaklaştığında ise üzerinde bir vesikalık fotoğraf, Arapça yazılar bulunan kağıtlar ve etrafının bantla sarılı olduğunu fark ettiğini ve bunun bir büyü materyali olduğunu anladığını aktardı. Eve getirdiği bu nesneyi eşiyle birlikte açtıklarını ve sosyal medya hesabında paylaştıklarını söyleyen Fırat, fotoğraftaki kişiye rahatsızlık vermemek adına fotoğrafın tanınabilir kısımlarını bulanıklaştırdıklarını vurguladı.

HER DALIŞTA BÜYÜ MALZEMESİ ÇIKIYOR
Dalışlarında büyü olaylarına sıkça rastladıklarını anlatan Fırat, neredeyse her dalışta bir veya iki adet büyü malzemesi ile karşılaştıklarını ifade etti. Buldukları nesneler arasında en yaygın olanların asma kilitler olduğunu söyleyen dalgıç, şunları ekledi:

“Başlangıçta bu kadar çok kilit bulmamızın nedenini anlayamıyorduk. Daha sonra takipçilerimiz bunların kısmet açma veya kapama gibi amaçlarla kullanıldığını bize iletti. Her dalışımda 4-5 tane asma kilide denk geliyorum.”

İLERİ SEVİYE BÜYÜLER ŞELALE AĞIZLARINDA
Fırat, dalışları esnasında daha karmaşık ve ileri seviye büyülerle de karşılaştıklarını belirtti. Vesikalık fotoğrafların kullanıldığı, tablet şeklinde hazırlanmış ya da Arapça yazılı kağıtların cam şişelere konularak atıldığı materyallere rastladıklarını söyledi. Bu tür gelişmiş büyülerin genellikle akan tatlı su şelalelerinin denizle birleştiği noktalarda bulunduğuna dikkat çeken Fırat, “Muhtemelen bu materyaller tatlı suya atılıyor ve akıntıyla denize taşınıyor. Bu yüzden biz bunları şelale altlarında daha sık buluyoruz” şeklinde konuştu.




