DEPREM KORKUSU İLÇEYİ BOŞALTTI

••2 dk okuma
DEPREM KORKUSU İLÇEYİ BOŞALTTI

Hızlı Özet

“TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı.”

TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı. İlçenin bir bölümü günler öncesinden kurulan çadırlara yerleşirken, dün gece de söylentilerin artması üzerine halk araçlarıyla Çamiçi Yaylası ile Tokat'taki yakınlarına gitmek üzere yola çıkanca karayolunda uzun kuyruklar oluştu.
      Niksar İlçesi'nde çok sayıda kişi, günler öncesinden evlerinin bahçeleri ile açık alanlara çadırlarını kurdu. Bazı kişiler bu çadırlara hemen taşınırken, çoğu kişi evlerinde kaldı. Niksarlılar, güneş tutulmasının gerçekleşmesi ardından ise çadırlara geçti. Çadırlarına soba kuran, yataklarını getiren aileler 5-6 kişi bir arada kalmaya başladı.
      Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Musatfa Yıldırım'ın “Güneş tutulması sonrasında 3-10 nisan tarihleri arasında 6.8-7.2 büyüklüğünde deprem olacak'' iddiası üzerine, günlerdir tedirgin olan halk, gece saat 22.30 sıralarında yayılan “Reşadiye İlçesi'nde kaplıcanın suları ısındı, su seviyesi arttı. Deprem geliyor'' söylentisi ile korkuya kapıldı.
      Bu söylenti sadece dakikalar içersinde 45 bin nüfuslu tüm ilçeye yayıldı. İlçede yüzlerce vatandaş günler öncesinden kurdukları çadırda yaşamaya başlamıştı. Herşeye rağmen evlerinde kalan vatandaşlar ise bu söylenti üzerine paniğe kapıldı. Niksarlıların büyük bölümü otomobilleriyle şehri terk edip, Tokat ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek üzere yola çıktı. Çok sayıda vatandaş da, depremde hasar görmeyeceğini düşündüğü Çamiçi Yaylası’ndaki evlerine gitti.
     
      POLİS, TALAN VE HIRSIZLIĞA ÖNLEM ALDI

      Şehirden ayrılmayan, çadırı olmayan vatandaşlar da araçlarıyla açık arazilere gidip, geceyi araçlarında geçirdi. İlçede yaşanan bu panik havası nedeniyle Emniyet Müdürüğlü'nde tüm izinler kaldırıldı, izinli olan personel göreve çağrılarak, boşalan mahallelerde hırsızlık ve talan olaylarına karşı önlem alındı. Polis, sokakta bekleyen vatandaşları da evlerine dönmeleri için ikna etmeye çalıştı.


(milliyet)

Bu haber 2923 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11006 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12290 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14877 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12843 Görüntüleme