Depremzedelere dağıtılan battaniyeden çip çıktı, ortalık karıştı

2 dk okuma
Depremzedelere dağıtılan battaniyeden çip çıktı, ortalık karıştı

Hızlı Özet

Tekstil sektöründe sayım için kullanılan çiplerin vatandaşlar arasında endişe oluşturduğunu ifade eden Mehmet Pehlivan, “Yurt dışından gelen nevresim takımları depremzedelere dağıtılmak için mahalle muhtarlıklarına teslim edilmişti.

Sosyal medyada endişeye sebep olan çipler için gerçek kısa sürede ortaya çıktı

Hatay’da yurt dışından gelen ve afetzede vatandaşlara dağıtılan nevresim takımlarında görülen çip, vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Kendilerinin takip edildiklerini ve dinlendiklerini sanan vatandaşlara yetkililer, çiplerin tekstil sektöründe ürün sayısını tespit etmek için kullanılan çip olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’a çeşitli ülkelerden yardım ve destek vermeye devam ediyorlar. Depremin vurduğu kentte afetzede vatandaşlara yurt dışından gelen; yorgan, yastık ve nevresim dağıtıldı. Vatandaşlar, nevresim takımlarının içerisinden çıkan çipler karşısında ise şaşkınlık yaşadılar. Dinlendiklerini ve takip edildiklerini düşünen vatandaşların bu düşünceleri kısa sürede sosyal medyada paniğe neden oldu. Durum üzerine yetkililerden konuyla ilgili içleri ferahlatan açıklama geldi. Depremzede vatandaşların takip cihazı olabileceğini düşündükleri çiplerin, aslında RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisine sahip sayım barkotları olduğu ortaya çıktı. Nevresim takımlarında çıkan çiplerin radyo frekanslarını kullanarak nesnelerin otomatik sayılmasını sağlayan çipler olduğu anlaşıldı. Bu barkotların kesinlikle bir takip cihazı olmadığını vurgulayan yetkililer, üretilen oda malzemelerinin bu sistem sayesinde tek bir tuşla sayılmasına yarayan bir teknoloji olduğunu belirtti.

Sosyal medyada endişeye sebep olan çipler için gerçek kısa sürede ortaya çıktı

“Sayıyı tespit etme amaçlı kullanılan bir çip, vatandaşlar arasında bizi dinliyorlar endişesine neden oldu”

Tekstil sektöründe sayım için kullanılan çiplerin vatandaşlar arasında endişe oluşturduğunu ifade eden Mehmet Pehlivan, “Yurt dışından gelen nevresim takımları depremzedelere dağıtılmak için mahalle muhtarlıklarına teslim edilmişti. Tekstil ürünlerinde sayısını tespit edebilmek için kullanılan küçük çipleri gören vatandaş tedirgin oldu. Güncel hayatımızda dünyada gelişen bazı olaylar yüzünden insanlar da kendi içinde bu tarz kurgular üretiyor. Tekstilde kullanılan bir çiptir. Milyonlarca adet üretiliyor. Bir tekstilci olarak anında bantlardan geçerken bilgisayar üzerinden sayı tespit etme amaçlı kullanılan bir teknolojidir. Vatandaşlar, bizi uçuracaklar veya bizi dinliyorlar endişesine kapıldı. Bunlar bir kurgudur ama bunlar insanların endişelerinden ve korkularından dolayı akıllarına gelen ilk şeydi. Bu çiplerde bir sıkıntı veya problem yok” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada endişeye sebep olan çipler için gerçek kısa sürede ortaya çıktı

Ramazan İlın

Bu haber 1000 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Irmak Ayşe Koparan öğretmenle ilgili flaş gelişme
Asayiş

Irmak Ayşe Koparan öğretmenle ilgili flaş gelişme

Ağrı'da 7 Haziran'da evinde iple asılmış vaziyette ölü bulunan genç öğretmenle ilgili başlayan soruşturmada tüm iddialar inceleniyor.

Habervitrini14564 Görüntüleme
Leyla Aydemir davası sil baştan! Acılı anne konuştu
Asayiş

Leyla Aydemir davası sil baştan! Acılı anne konuştu

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada yeni duruşma görüldü. Acılı anne Şükran Aydemir “Bu acıyı bana kim yaşattıysa, iki dünyada da ondan şikayetçiyim. Kimin yaptığını bilmiyorum, bilsem kendi ellerimle hesap sorarım" diye seslendi.

Habervitrini12330 Görüntüleme
Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger görevden uzaklaştırıldı!
Asayiş

Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger görevden uzaklaştırıldı!

İçişleri Bakanlığı, rüşvet alma suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Kırıkkale Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Söz konusu kararın mahkeme hükmü sonrası alındığı bildirildi.

Habervitrini11622 Görüntüleme
Vatan Bilgisayar'ın Sahibi Hasan Vatan Uyuşturucudan gözaltında
Asayiş
#istanbul#Güncel#Bilgisayar

Vatan Bilgisayar'ın Sahibi Hasan Vatan Uyuşturucudan gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen bir uyuşturucu ve fuhuş soruşturması doğrultusunda, aralarında iş insanı Hasan Vatan'ın da olduğu 22 şüpheli, sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Nezarete alınanlar arasında sanat ve cemiyet hayatından tanınmış simalar da bulunuyor.

Habervitrini14894 Görüntüleme