Son bir yıldır 850'li hatlardan ferdi kaza sigortası yapmak için arayan şirketler türemeye başladı. Bu tür şirketler bankalardan edindikleri listelerle önce kişileri arıyor. Vatandaş sigorta yapmayı kabul ettiğinde de işkence başlıyor.
MÜŞTERİYİ PİŞMAN EDİYORLAR
Şirket, 'kümesteki müşteriyi' telefonla sürekli arıyor. Yeni ürünlerini pazarlamak için yıldırma taktiği uyguluyor. Buna diğer sigorta şirketleri de katılıyor. Üstelik, telefonla anlatılan teminatlarla poliçedekiler birbirini tutmuyor. Bunu fark eden vatandaş, sigortadan vazgeçmek isterse 900 lira ceza kesiliyor. 850'li numaralı bir şirketten sigorta yaptıran Mehmet Tereci, bu tür olayların son örneklerinden. Sıkıntısını Başbakanlık'a da ileten Tereci, "Şirketler, beni sürekli 850'li hatlardan arayarak, ferdi kaza sigortası için 299 lira ödemem gerektiğini söylüyor. Bunu ödemeyeceğimi ve sigortayı keseceğimi söylediğimde de bu kez 900 TL cayma parası istiyorlar. Her ay 10 kere arayıp adeta tehdit ediyorlar" diyor. Arayanların hepsinin aynı firma olmadığını söyleyen Tereci, "Psikolojim bozuldu" dedi.
LİSTEYİ BANKALAR VERİYOR
Sigorta acenteleri derneği TÜSİAR'ın kurucu Başkanı Neşe Demirağ da, buna benzer yöntemlerle vatandaşların dolandırıldığını söyledi. Bu tür 850'li numaraların güvenilir olmadığını belirten Demirağ, "Bu şirketlerin birçoğunun arkasında bankalar olabilir. Daha önce kendileri sigorta satıyordu. Şikâyetler ayyuka çıkınca devreye bunları soktular. Sigortası olan ya da hesabı olan kişilerin bilgilerini de bu şirketlere aktardılar" diye konuştu.
HAZİNE'YE ŞİKâYET GİTTİ
Demirağ, onayları olmadan poliçe gönderilen ya da poliçe gönderilmeden hesaplarından para çekilen binlerce insan olduğunu belirterek "Biz 4 yıldır Hazine'ye tüketici şikâyetlerini götürmekten yıldık. Bu sorun daha da büyüyecek" dedi. Sektörde cezaların caydırıcı olmadığını da vurgulayan Demirağ, şöyle konuştu: "Biz ihbar ediyoruz. Büyük bankalara bile ya ceza vermiyorlar ya da 20 bin TL gibi çerez parası kesiyorlar. Yani yaptırımlar yetersiz."
Sabah
Dikkat! 900 TL ceza ödemek zorunda kalmayın!

Hızlı Özet
“Bankaların tüketici kredisi verirken zorunlu tuttuğu 'hayat ya da ferdi kaza sigortası'ndan bıkan vatandaşın peşine şimdi de 0850'li hatlardan arayan şirketler düştü.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında İki isim için gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.

Fon krizi nedir ne değildir? İşte madde madde Türkiye'de son durum
Eylül 2026 itibarıyla Türkiye gündemine oturan ve Borsa İstanbul'u da etkileyen "Fon Krizi", basitçe anlatmak gerekirse: Bazı portföy yönetim şirketlerinin fonlarında suni bir büyüme zinciri kurması, ardından yatırımcılara paralarını geri ödeyemeyerek tıkanması durumudur.

Fındık piyasası mercek altında! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!
Ticaret Bakanlığı, fındık piyasasındaki işlemlerin ve piyasa koşullarının incelenmesi amacıyla Ordu ve Giresun'daki 4 ticaret borsasında denetim başlattı. Bakanlık, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerin tespit edilmesi halinde idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Halden 50 liraya aldığı biberi 190 liraya satan zincir markete milyonluk ceza
Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan bir zincir markette yapılan denetimlerde, ürün fiyatlarındaki dikkat çeken fark ortaya çıktı. Halden 50 TL’ye alınan biberin rafta 190 TL’ye satıldığı tespit edilirken, markete toplam 1 milyon 806 bin 170 TL idari para cezası uygulandı.