Dışişleri Bakanlığından o ülkeye kınama

1 dk okuma
Dışişleri Bakanlığından o ülkeye kınama

Hızlı Özet

Dışişleri Bakanlığı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.






Dışişleri Bakanlığı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.



Dışişleri Bakanlığından, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımına ilişkin yapılan açıklamada; “KDHC’nin balistik füze fırlatımını en güçlü şekilde kınıyoruz. KDHC, BM Güvenlik Konseyi Kararlarını açıkça ihlal ederek ve uluslararası yükümlülüklerini gözardı ederek sorumsuz tutumunu sürdürmektedir.



Füzenin komşu bir ülkenin üzerinden seyrettiği rota, KDHC'nin benimsediği pervasız ve kışkırtıcı davranışların yeni bir örneğini teşkil etmektedir. KDHC, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden balistik füze fırlatımlarına ve diğer faaliyetlerine son vermeli, ilgili BM Güvenlik Konseyi Kararlarına uymalıdır” denildi.



İlker Turak




Bu haber 744 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!
Gündem

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın hava durumunu değerlendirdi. A Haber ekranlarında konuşan Tek, 21-27 Eylül haftasında sıcaklıkların düşeceğini, sağanak yağışların Salı günü kuzeybatıdan başlayarak geniş bir alana yayılacağını belirtti.

Habervitrini9604 Görüntüleme
Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü
Gündem

Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile bir araya geldi.

Habervitrini11104 Görüntüleme
Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi
Gündem

Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın vasiyeti üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. İnanır’ın yeğeni Levent İnanır’ın daha önce yaptığı açıklamaların ardından eski eşi Neslihan Acar, şiddet iddiası ve miras tartışmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Acar, kendisi ve kızı Öykü Arıca adına mirası kabul etmeyeceklerini belirtirken, Levent İnanır hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. İnanır ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hakkındaki iddialara cevap verdi.

Habervitrini13839 Görüntüleme
Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var
Gündem

Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni’nde 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Çiftçi, 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini, riskli okullarda polislerin görevlendirildiğini ve okul çevrelerinde narkotik denetimlerinin süreceğini söyledi. Tekin ise veli randevu sisteminin zorunlu hale getirildiğini, servislerde veli takip sisteminin kullanılacağını ve dijital risklerden akran zorbalığına kadar birçok alanda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini bildirdi.

Habervitrini12142 Görüntüleme