Dışişleri'nden ABD'deki Ermeni provokasyonuna tepki: Hukuki süreç başlatılacak

2 dk okuma
Dışişleri'nden ABD'deki Ermeni provokasyonuna tepki: Hukuki süreç başlatılacak

Hızlı Özet

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların katılımcılara saldırısına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların katılımcılara saldırısına tepki gösterdi.

Bakanlık, Güney Kaliforniya Üniversitesinde düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların etkinliğe katılanlara saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Güney Kaliforniya Üniversitesinde Annaberg Gazetecilik Okulu ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) eş ev sahipliğinde 29 Eylül'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansa katılan yetkililerin radikal Ermeni gruplar tarafından hedef alındığı, sözlü ve fiziki tacize uğradığı belirtildi.

ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Biriminin (LAPD) gerekli güvenlik önlemlerini alarak üniversite kampüsünde gerçekleşen olayların büyümesini engellediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir. Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır.
Tarihi olayların dar ve yerel siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği bu olayla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır."
ABD'nin Los Angeles şehrinde radikal Ermeni gruplar, 29 Eylül'de YEE ve USC Annenberg Gazetecilik Okulu ortak sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta katılımcılara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik bir öğrenci grubu protestoya başlamıştı.

Polis tarafından salondan çıkartılan grup, konferans süresince dışarıda gürültü yaparak, programın olağan akışını etkilemeye çalışmıştı.

Konferansın sona ermesinin ardından programın katılımcıları, dışarıda Ermeni radikal grupların fiziki ve sözlü saldırısına uğramıştı.

Bu haber 519 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HÜRKUŞ, seri üretime hazır
Gündem

HÜRKUŞ, seri üretime hazır

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, bu sertifikanın Türk havacılık sanayisi açısından teknik ve stratejik bir eşik niteliği taşıdığını belirterek, kazanılan tecrübenin gelecekteki milli platformlar için kalıcı bir kurumsal hafızaya dönüşeceğini vurguladı.

Habervitrini10831 Görüntüleme
Et ve et ürünlerinde yeni dönem! Döner yasağı
Gündem

Et ve et ürünlerinde yeni dönem! Döner yasağı

Tarım ve Orman Bakanlığı, et ve et ürünlerinde standartları sil baştan değiştiren yeni tebliğle; döner, sucuk ve pastırma gibi gıdalarda yağ, tuz ve protein oranlarına yeni sınırlar getirdi.

Habervitrini9702 Görüntüleme
İşte İran saldırılarının Amerika'ya verdiği hasarın yeni görüntüleri
Gündem

İşte İran saldırılarının Amerika'ya verdiği hasarın yeni görüntüleri

CBS News'in özel olarak elde ettiği yeni fotoğraflar, İran'ın füze ve insansız hava aracı saldırıları sonucu Orta Doğu'daki birçok ABD mevzisinde binalarda ve araçlarda meydana gelen yaygın hasar ve yıkımı ilk kez ortaya koyuyor.  

Habervitrini15004 Görüntüleme
İHA-300 ER İsrail'i panikletti: "Türk füzesi bize karşı üstün"
Gündem

İHA-300 ER İsrail'i panikletti: "Türk füzesi bize karşı üstün"

İsrail merkezli NZIV, Roketsan’ın İHA-300 ER ile Rampage füzesini karşılaştırdığı analizinde, Türk füzesinin 500 kilometreyi aşan menziline dikkat çekerek “Türk füzesi bize karşı üstün” ifadelerini kullandı. A Haber’de değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Eray Güçlüer, bu kıyaslamanın Türkiye’nin savunma sanayiindeki üstünlüğünü en net işareti olduğunu belirtti.

Habervitrini15206 Görüntüleme