Diyaneti ayaklandı, açıklama yayınladı

1 dk okuma
Diyaneti ayaklandı, açıklama yayınladı

Hızlı Özet

Stajyer Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Burak Yeter, Sinop İl Müftülüğünü ziyaretinde müftünün makam koltuğuna oturdu. Kurumun sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım tartışmalara neden oldu.

Müftülükte tartışma yaratan görüntü: Stajyer vali yardımcısı vekili makam koltuğuna oturdu, Diyanet camiasından tepki geldiSinop İl Müftülüğünü ziyaret eden Stajyer Vali Yardımcısı Vekili’nin, İl Müftüsü’nün makam koltuğuna oturduğu anlar sosyal medyada paylaşılınca Diyanet camiasında tepki topladı.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, "Fetva makamına müftüden başkası oturamaz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Stajyer Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Burak Yeter, Sinop İl Müftülüğünü ziyaretinde müftünün makam koltuğuna oturdu. Kurumun sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım tartışmalara neden oldu.

MİL-DİYANET SEN’DEN TEPKİ: PROTOKOL AÇISINDAN UYGUN DEĞİL

Mil- Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, devlet teamüllerine göre il müftüsünün makam koltuğuna yalnızca Diyanet İşleri Başkanı veya il müftüsünün mülki amiri olan valinin oturabileceğini ifade ederek duruma tepki gösterdi. 

Gül, kaymakam, vali yardımcısı, vali yardımcısı vekili, stajyer ya da diğer kamu görevlilerinin makam koltuğunu kullanmasının devlet gelenekleri ve protokol kuralları açısından uygun olmadığını savundu.

"FETVA MAKAMINA MÜFTÜDEN BAŞKASI OTURAMAZ"

Müftülük makamının temsil ettiği manevi ağırlığa ve kurumsal saygınlığa dikkat çeken Gül, birçok valinin de "Fetva makamına müftüden başkası oturamaz" anlayışıyla hareket ettiğini belirtti.

Konunun kişilerden bağımsız olarak makamın itibarıyla ilgili olduğunu vurgulayan Gül, "Sendika olarak müftülük makamının itibarını zedeleyen bu tür görüntüleri doğru bulmuyor, tüm kurumları devlet geleneklerine ve protokol hassasiyetine uygun davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bu haber 11781 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD büyüklelçisi : Ülkemiz Yahudi temeller üzerine kuruldu, İsrail olmasaydı biz de olmazdık!
Gündem
#İsrail#ABD#Mike Huckabee

ABD büyüklelçisi : Ülkemiz Yahudi temeller üzerine kuruldu, İsrail olmasaydı biz de olmazdık!

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Başkan Donald Trump'ın 'Biz olmasak İsrail olmazdı' sözlerine karşılık vererek, ABD'nin 'Yahudi temelleri' üzerine kurulduğunu ve bu nedenle 'İsrail olmasa ABD olmazdı' görüşünü savundu. Huckabee bu açıklamaları Batı Kudüs'te katıldığı bir konferansta dile getirdi.

Habervitrini10475 Görüntüleme
Kene ve kahverengi kokarca tehdidine karşı keklik ve sülün ordusu hazır
Gündem

Kene ve kahverengi kokarca tehdidine karşı keklik ve sülün ordusu hazır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl 39 bin 250 keklik ve 11 bin 750 sülün olmak üzere, toplam 51 bin kanatlıyı doğaya kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "62 ilde, 156 farklı alanda, keklik ve sülün salımları gerçekleştirilecek. Salınacak türler, kene ve kahverengi kokarca ile biyolojik mücadeleye destek verecek." dedi.

Habervitrini9871 Görüntüleme
İsraillilerin yüzde 92'si İran'ın savaşı kazandığına inanıyor
Gündem

İsraillilerin yüzde 92'si İran'ın savaşı kazandığına inanıyor

Kudüs İbrani Üniversitesi ile Agam Enstitüsü tarafından 17 yaş üzerindeki 3 bin 644 İsrailli katılımcı ile yüzde 99 güven ve yüzde 2,2 örneklem hatası oranlarıyla yayımlanan anket, ABD-İran mutabakatından İsraillilerin memnun olmadığını ve Tel Aviv yönetimine güvenin kaybolduğunu ortaya koydu.

Habervitrini13896 Görüntüleme
CHP'de Siyasi Deprem: 106 milletvekili istifa ediyor
Gündem
#siyaset#ozgur-ozel#Güncel

CHP'de Siyasi Deprem: 106 milletvekili istifa ediyor

Gazeteci Sinan Burhan'ın iddiasına göre, Özgür Özel'e destek veren 106 CHP milletvekili, 'Yürüyüş' adını verdikleri bir WhatsApp grubu üzerinden organize oluyor. Vekillerin, Kılıçdaroğlu'nun kurultay kapısını kapatmasının ardından 14 Temmuz'a kadar partiden ayrılarak yeni bir siyasi oluşuma katılacağı ileri sürülüyor.

Habervitrini9134 Görüntüleme