Afrika Uluslar Kupası D Grubu son maçında Fildişi Sahilleri, Cezayir ile 2-2 berabere kalarak puanını 7'ye çıkardı ve çeyrek finale lider olarak yükseldi. Fildişi Sahilleri'nin ilk golünü Galatasaraylı Didier Drogba attı.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlen kupada D Grubu'nda Fildişi Sahilleri-Cezayir ve Togo-Tunus maçları oynandı. 6 puanlı lider Fildişi karşısında prestij için çıkan puansız Cezayir, 64'te Sofiane Feghouli'nin penaltı golüyle öne geçti. 70. dakikada El Arbi Hillel Soudani farkı ikiye çıkardı. Fildişi Sahilleri, 77. dakikada Galatasaraylı Didier Drogba ile farkı bire indirdi. 80. dakikada ise Wilfried Bony'nin golü Fildişi Sahilleri'ne beraberliği getirdi. 2-2'lik beraberliğin ardından puanını 7'ye yükselten Fildişi Sahilleri, lider olarak çeyrek finale yükseldi. Cezayir ise 1 puanda kalarak turnuvaya veda etti.
Grubun diğer maçında ise Togo ile Tunus Serge Gakpe ve Khaled Mouelhi'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da 4 puana ulaştı ancak Togo averaj ile ikinci sırayı alarak çeyrek finale yükselen takım oldu.
Drogbalı Fildişi Sahilleri çeyrek finalde...

Hızlı Özet
“Futbolda, Afrika Uluslar Kupası (D) Grubu'nda Tunus ile 1-1 berabere kalan Togo, Fildişi Sahilleri'nin ardından çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaray'da devre arası rota İtalya
Çizme devinin, Khephren Thuram'ın iyileşmesinin ardından, Koopmeiners'i elden çıkarabileceği konuşuluyor.

Avrupa'da gündem Vedat Muriqi! İspanyollar öve öve bitiremedi
Vedat Muriqi’nin Eyüpspor karşısındaki performansı İspanyol basınında ‘Kariyerinin en iyi maçlarından biri’ ve ‘Korsan kendisini tanıttı’ denilerek övüldü, dört golü dışında her işi de yapan Kosovalı santrfor ayakta alkışlandı.

Beşiktaş'ta 3 ay sonra ayrılık var! Vincenzo Italiano 2 ismi adeta unuttu
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano döneminde 2 futbolcu gözden düştü. Forma şansı bulmakta zorlanan isimlerden birinin ocak ayında ayrılığı gündemde. İşte detaylar...

Aziz Yıldırım pazar günü hepsini bir bir açıklayacak
Fenerbahçe'de pazar günü tarihi bir genel kurul yaşanması bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin başkanı Aziz Yıldırım, birçok projeyi üyelere sunacak.