Dünyanın 20 devi Erdoğan liderliğinde İstanbul'da buluşuyor

2 dk okuma
Dünyanın 20 devi Erdoğan liderliğinde İstanbul'da buluşuyor

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, ABD'li dev yatırımcıların katılımıyla New York'ta yapılan zirvenin ardından bugün de 20 çokuluslu şirketin yöneticisi İstanbul'a geliyor. Yatırım Danışma Konseyi 8 yıl aradan sonra Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde toplanacak.

Dolmabahçe'de yatırım zirvesi! Dünyanın 20 devi Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde İstanbul'da buluşuyor
Yatırım Danışma Konseyi 8 yıl aradan sonra ilk kez bugün İstanbul'da toplanıyor. Kritik buluşmada küresel şirketlere Türkiye'ye doğrudan yatırım için çerçeve çizilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, ABD'li dev yatırımcıların katılımıyla New York'ta yapılan zirvenin ardından bugün de 20 çokuluslu şirketin yöneticisi İstanbul'a geliyor. Yatırım Danışma Konseyi 8 yıl aradan sonra Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde toplanacak.

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatları küresel iş dünyasına tanıtılacak. Uluslararası yatırımcıların görüş ve önerilerinin dikkate alınacağı zirveyle Türkiye yeniden reform ajandasına dönecek. Saat 14.00'te başlayacak zirve Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasından sonra basına kapalı olarak yapılacak. Zirve sonunda basın bildirisi yayımlanacak.

2 kurum, 18 küresel şirket
Yatırım Danışma Konseyi'ne 2'si uluslararası kurum, 18'i küresel şirket olmak üzere 20 dev yatırımcı geliyor. Katılımcılar arasında varlık fonlarından enerji şirketlerine, gıdadan petrokimya ve otomotiv firmalarına kadar çok sayıda yabancı firmanın yer aldığı bildirildi.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile özel sektör temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Fırsatlar anlatılacak
Bugün yapılacak zirvede, yabancı yatırımcılara, 'dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve küresel tedarik zincirleri' konusundaki fırsatlar anlatılacak. 

Bu haber 795 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunaltıcı sıcaklar geliyor! İstanbul için yeni tahmin
Gündem

Bunaltıcı sıcaklar geliyor! İstanbul için yeni tahmin

İstanbul'da kısa süren ancak oldukça etkili olan serin ve yağışlı hava bugün öğle saatlerinden itibaren kenti terk ediyor. AKOM, yeni haftayla birlikte yağış beklenmediğini açıklarken, sıcaklıkların yeniden 32 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.

Habervitrini14769 Görüntüleme
CHP'nin yeni grup başkanı Faik Öztrak oldu
Gündem

CHP'nin yeni grup başkanı Faik Öztrak oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Faik Öztrak CHP'nin yeni grup başkanı seçildi.

Habervitrini11818 Görüntüleme
CHP'nin 'Mutlak butlan’ dosyası Yargıtay'da incelemeye alındı
Gündem

CHP'nin 'Mutlak butlan’ dosyası Yargıtay'da incelemeye alındı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği mutlak butlan kararı, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından ön incelemeye alındı. Raporun heyete sunulmasının ardından, esasa ilişkin incelemenin 1 Eylül'den sonra yapılması bekleniyor.

Habervitrini14382 Görüntüleme
‘Figüran’ iddiaları sonrası gündem oldu! Kim bu genç? Şimdi de CHP töreninde!
Gündem

‘Figüran’ iddiaları sonrası gündem oldu! Kim bu genç? Şimdi de CHP töreninde!

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım törenine ‘Kişi başı 950 TL’ye figüran getirildi” iddiası damga vurdu. Törende görüntülenen bir gencin Songül Karlı ve Nihat Hatipoğlu’nun programlarında görüldüğü anlara ait kareler, gündem olurken, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin iddiaları reddederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Habervitrini13837 Görüntüleme