Ekvatorun en genç belediye başkanı vahşice katledildi

2 dk okuma
Ekvatorun en genç belediye başkanı vahşice katledildi

Hızlı Özet

X profiline göre Garcia ülkenin en genç belediye başkanıydı . Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, sosyal medyada  "yeter!" diyerek inanmadığını ifade etti.

Ekvador'un en genç belediye başkanının vurularak öldürüldü

Ülkenin ulusal polisi, Ekvador'un en genç belediye başkanı 27 yaşındaki Brigitte García'nın Pazar sabahı vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Ekvador'un en genç belediye başkanı Brigitte Garcia, suikasta uğradı

Polis, X'te yayınlanan bir açıklamada, küçük bir sahil kenti olan San Vicente'nin belediye başkanı García'nın, öldürülen iletişim müdürü Jairo Loor ile birlikte kiralık bir arabada bulunduğunu söyledi. . Polis, ilk incelemelerde ateşin aracın içinden ateş edildiğini gösterdiğini söyledi.

Polis, daha ileri soruşturmaların sürdüğünü söyledi. Ekvador Hükümet Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, olayı bir "ceza eylemi" olarak nitelendirdi ve cinayetlerin arkasında herhangi bir kişi veya grubu suçlamamasına rağmen "terörizm, organize suç ve siyasi yolsuzlukla mücadele"ye atıfta bulundu.

Ekvador'un en genç belediye başkanı öldürüldü - Bursa Hakimiyet

Bakanlık, "Aileleriyle dayanışma içindeyiz ve bu suçların cezasız kalmaması için devletin tüm gücünü kullanma kararlılığımızı yineliyoruz" dedi.

X profiline göre Garcia ülkenin en genç belediye başkanıydı . Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, sosyal medyada  "yeter!" diyerek inanmadığını ifade etti.

Brigitte García: Ecuador's youngest mayor shot dead, police say | CNN

"Tanrım! Brigitte! Kendisi ülkenin en genç belediye başkanıydı” diye ekledi ve García ile kendisini kucaklaşırken gösteren bir fotoğraf ekledi.

San Vicente belediyesine göre Pazartesi öğleden sonra García için bir anma töreni yapılması planlanıyor. Cenazesinin Salı günü yapılması planlanıyor.

Ekvador, silahlı çetelerin elindeki artan şiddet olayları ile boğuşuyor.

Ocak ayında Ekvador, 'Fito' olarak da bilinen kötü şöhretli çete lideri José Adolfo Macías'ın Guayaquil'deki hapishaneden kaçmasının ardından olağanüstü hal ilan etti. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa ertesi gün ülkede "iç silahlı çatışma" ilan etti ve silahlı kuvvetlere ülke çapındaki şiddeti etkisiz hale getirmek için "askeri operasyonlar" yürütme emri verdi. Cumhurbaşkanlığı ofisine göre, kararnamenin üzerinden iki haftadan kısa bir süre geçtikten sonra 2.000'den fazla kişi gözaltına alındı.

García, geçen yıl eski başkan Correa ile ittifak halinde olan sol görüşlü Yurttaş Devrimi Partisi'nin bir üyesi olarak seçildi.

Sosyal medya akışına göre, geçtiğimiz haftalarda San Vicente'ye temiz içme suyu getirilmesine yardımcı olmak için çalışmış ve yakın zamanda proje hakkında ülkenin kalkınma bankasıyla görüşmüştü.

Bu haber 1145 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Parti Tabanı, Özgür Özel'e bağışları haram etti
Gündem
#Çerçeve Yasa#ozgur-ozel#yeni parti

Yeni Parti Tabanı, Özgür Özel'e bağışları haram etti

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in, kamuoyunda 'Çerçeve Yasa' olarak bilinen kanun teklifine partisinin destek vereceğini duyurması, bazı parti destekçileri arasında infiale neden oldu. Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren çok sayıda kişi, partiye yaptıkları bağışları helal etmediklerini ifade ederken, parti üyesi Şöhret Can Kolsuz da kararın kendisinde şok etkisi yarattığını belirtti.

Habervitrini13866 Görüntüleme
CHP Ankara İl Başkanı Yıldırım açıklık getirdi: ABB Başkanı Mansur Yavaş Yeni Parti'ye geçecek mi? | VİDEO İZLE
Gündem
#Mansur Yavaş#Fahri Yıldırım#yeni parti

CHP Ankara İl Başkanı Yıldırım açıklık getirdi: ABB Başkanı Mansur Yavaş Yeni Parti'ye geçecek mi? | VİDEO İZLE

CHP Ankara İl Başkanı Fahri Yıldırım, Tv100 ekranlarında katıldığı canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Yeni Parti'ye geçme iddialarına yanıt verdi. Yıldırım, "Mansur Bey bizim çok değerli bir belediye başkanımız. Asla Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılmayacaktır, partimizde kalacaktır." şeklinde konuştu.

Habervitrini11535 Görüntüleme
Sıcak hava dalgası yolda! Termometreler 40 dereceyi görecek
Gündem

Sıcak hava dalgası yolda! Termometreler 40 dereceyi görecek

Avrupa’da yılın beşinci sıcak hava dalgası etkisini göstermeye hazırlanıyor. Fransa’da sıcaklıkların 40 dereceye yaklaşması beklenirken, Almanya, İngiltere ve Belçika’da da yüksek sıcaklıklar ve uyarılar gündemde.

Habervitrini13499 Görüntüleme
TBMM'de tarihî gün! Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı
Gündem

TBMM'de tarihî gün! Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı

Terörsüz Türkiye süreci kapsamında hazırlanan Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelere TBMM Genel Kurulu'nda başlandı. İYİ Parti dışındaki tüm siyasi parti gruplarının uzlaşmasıyla kabul edilmesi beklenen tarihî düzenlemenin, 40 yıldır devam eden terör sorununu sona erdirerek Türkiye’nin iç güvenliğini güçlendirmesi hedefleniyor. Düzenlemenin Irak ve Suriye’deki istikrara da katkı sağlaması bekleniyor. TBMM’de görüşmeleri devam eden teklifin rekor oyla kabul edileceği öngörülüyor.

Habervitrini14911 Görüntüleme