El Kassam İsrail’in keskin nişancı birlik komutanı öldürüldü

2 dk okuma
El Kassam İsrail’in keskin nişancı birlik komutanı öldürüldü

Hızlı Özet

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kfir Tugayı'nda keskin nişancı birliğinin komutanı 22 yaşındaki Yüzbaşı Alon Sakgio'nun öldürüldüğü" belirtilirken, aynı olayda 16 askerin de yaralandığı, 1'inin ağır yaralandığı belirtildi. Bunlardan 5'i orta derecede yaralandı.

İsrail ordusu, 27 Haziran 2024 Perşembe günü, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de biri askeri aracı hedef alan iki patlayıcının patlaması sonucu bir keskin nişancı birlik komutanının öldüğünü, 16 askerin ise yaralandığını duyurdu. dün gece saatlerinde.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kfir Tugayı'nda keskin nişancı birliğinin komutanı 22 yaşındaki Yüzbaşı Alon Sakgio'nun öldürüldüğü" belirtilirken, aynı olayda 16 askerin de yaralandığı, 1'inin ağır yaralandığı belirtildi. Bunlardan 5'i orta derecede yaralandı.

İsrail ordusu: Cenin'de keskin nişancı timinin komutanı öldürüldü, 16 asker  yaralandı

İbrani haber sitesi "Ynet" ise Cenin kampındaki zırhlı bir askeri araçta patlayıcının patladığını, başka bir devriyedeki askerlerin onlara ulaşmak için koştuğu sırada başka bir patlayıcının patlayarak askerlerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Şöyle ekledi: "Bir mühendislik gücü daha önce yolları ortaya çıkarmak için çalışmıştı, ancak toprağın derinliklerine gömülmüş patlayıcı cihazların yerini tespit edemedi."

İnternet sitesinde askerin "kampın girişinde yerin derinliklerinde güçlü bir patlayıcının patlaması sonucu öldürüldüğü" belirtildi.

"Patlayıcı madde ve başka bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 1'i ağır, 5'i orta, 5'i hafif olmak üzere 16 asker de yaralandı. Yaralıların tamamı tahliye edildi. Tedavi görmek için hastanelere gittik."

İnternet sitesinde ayrıca şu ifadelere yer verildi: "İlk incelemeler, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki mülteci kamplarına yönelik operasyonları kapsamında, aranan kişileri yakalama ve silah bulma operasyonu kapsamında bu gece Cenin ve banliyölerinde büyük güçlerin operasyona girdiğini gösteriyor." Son aylarda."

Sözlerine şöyle devam etti: "İçinde D9 buldozerinin de bulunduğu bir mühendislik gücü, patlayıcıları tespit etmek amacıyla pençeleri yerde, mülteci kampının kuzeyine ilerleyen devriye kuvvetlerinden birinin önünde trafik yolunu açtı."

Site şunları ekledi: "Ancak, alışılmadık derecede derine, en az bir buçuk metre derinliğe gömülen patlayıcı cihazlardan ikisi, ağır mühendislik gücü tarafından tespit edilemedi."

"Bunun ardından Kaplan Tugayı'na ait zırhlı araç, patlayan ilk patlayıcının üzerinden geçerken, tıbbi araçta bulunan askerler, çoğunlukla morluklar ve duman nedeniyle hafif yaralandıklarını bildirdi."

"Wyant" şöyle devam etti: "Yoldaşları, onları tedavi etmek ve kurtarmak için konvoydan onlara doğru koştu. Onlar da o noktaya ulaştılar ve onlara katılmak için yaya olarak ayrıldılar. Bu noktada, görünüşe göre silahlı kişiler tarafından uzaktan gerçekleştirilen büyük bir patlama daha meydana geldi. Olay yerini hazırlıyor ve izliyorduk."

"İsrail ordusunun tahminlerine göre devreye giren diğer patlayıcı da en az 1,5 metre yer altına gömüldü. İkinci patlamada keskin nişancı müfrezesi komutanı Yüzbaşı Sakagio öldü, diğer askerler de yaralandı."

Bu haber 1138 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11 araştırma şirketinin anket ortalaması belli oldu! Yeni Parti düşüşte
Gündem

11 araştırma şirketinin anket ortalaması belli oldu! Yeni Parti düşüşte

Ada Araştırma, ALF, AREA, ASAL, BETİMAR, GENAR, HBS, MAK, Optimar, Özdemir ve SONAR araştırmalarının ortak verilerinden elde edilen oy oranları ve değişimler şöyle:

Habervitrini9603 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu, Ömer Halisdemir'in öldürdüğü FETÖ'cü Semih Terzi için 25 yıl önce uyarmış!
Gündem

Kaşif Kozinoğlu, Ömer Halisdemir'in öldürdüğü FETÖ'cü Semih Terzi için 25 yıl önce uyarmış!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılındaki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma sürerken, yıllar önce TSK’ya sunduğu bir rapor ortaya çıktı. Kozinoğlu’nun 1991 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminde Ömer Halisdemir tarafından vurulan darbeci general Semih Terzi’yi “bağlantıları nedeniyle TSK’da barındırılmayıp derhal ihraç edilmeli” ifadeleriyle raporladığı öğrenildi.

Habervitrini10512 Görüntüleme
Kadın vali beni tehdit ediyor diye yakın koruma isteyen AK Partili vekilden yeni hamle
Gündem

Kadın vali beni tehdit ediyor diye yakın koruma isteyen AK Partili vekilden yeni hamle

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ile arasında yaşanan gerilimin ardından Ankara Valiliği’ne yaptığı yakın koruma başvurusunu geri çekti.

Habervitrini14096 Görüntüleme
Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 8 Eylül'de açıklanan PISA 2025 sonuçlarını değerlendiren Tekin, "Bu başarıyı 1-2 yıl gibi periyotlarda yapılan çalışmalarla sınırlandırmak irrasyonel bir yaklaşım." dedi.

Habervitrini11030 Görüntüleme