Erdoğan açıkladı!.. Hulusi Akar ve Hakan Fidan yeni kabinede olacak mı?

2 dk okuma
Erdoğan açıkladı!.. Hulusi Akar ve Hakan Fidan yeni kabinede olacak mı?

Hızlı Özet

Ateş'in, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da kabinede yer alabileceği" iddialarını hatırlatması üzerine Erdoğan, bu iddiayı ilk kez duyduğunu, şu anda böyle bir düşüncenin söz konusu olmadığını söyledi.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız. 300'ün üzerinde bir rakamı yakalaması lazım” dedi.



Erdoğan'dan Akar ve Fidan yorumu! Yeni kabinede olacaklar mı?



Canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın da kabinede yer alacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, şu anda böyle bir düşüncenin olmadığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV-Show TV ortak canlı yayınında soruları yanıtladı.



AKAR VE FİDAN'IN KABİNEDE YER ALACAĞI İDDİASINI İLK KEZ DUYDUM



Veyis Ateş'in, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da kabinede yer alabileceği" iddialarını hatırlatması üzerine Erdoğan, bu iddiayı ilk kez duyduğunu, şu anda böyle bir düşüncenin söz konusu olmadığını söyledi.



Erdoğan, yeni dönemde kabinedeki bakan sayısıyla ilgili de bilgi verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sisteminde kabinede yer alacak isimlere ilişkin soru üzerine, “Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok önemli. AK Parti'yi de, Cumhur İttifakı'nı da güçlü kılmanız lazım. Artık cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok artık sadece, kararname çıkarabilir. Kararname ile her şeyi çözemiyorsunuz. Güçlü parlamento aritmetiği içinde yasal düzenlemeyi çok daha seri yapalım. 300'ün üzerinde bir rakamı yakalaması lazım. Biz dersimizi iyi çalıştık. Kaç kişiden oluşan bir kabine olacak, bunun üzerinde çalışıyoruz. Kabinenin dışında, bakanların dışında neler olacak; yardımcı bakanlar olacak. Yeni sistemde ofis sistemini de oluşturacağız'' dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde kabinenin üye sayısıyla ilgili bilgi verdi. Erdoğan" Bu noktada kesinlikle bir defa 20'nin altında olacağı malum. Bunlar hem devletin işlerini ciddi manada ağırlaştırıyor.'' değerlendirmesinde bulunan Erdoğan '' Bunların yanında bakan yardımcıları ve ofisler olacak. Cumhurbaşkanı istediği anda bunalara delege edeceği iş ile onları çok daha aktif hale  getirecek.'' şeklinde konuştu.



Erdoğan başkan yardımcısı sayısının bir ve ya 2 olacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı ile ilintili olan birimler olacağını ifade eden Erdoğan, ''Bunların detaylarını son düze çıktığımız anda, bunların hepsini açıklamaya başlayacağız. Başkan yardımcısı sayısı 2 olabilir, daha fazla olabilir. Hedef bir veya iki'' bilgisini paylaştı.



Erdoğan "Güçlü hükümet diyorsak, o zaman güçlü hükümeti güçlü Meclisle oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok çok önemli. Halkıma özellikle istirhamda bulunuyorum. Eğer güçlü bir cumhurbaşkanı istiyorsanız, güçlü bir Meclise de ihtiyacımız var. Onun için AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı da güçlü kılmanız lazım."



 




Bu haber 1412 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Erdoğan çıkışı
Gündem

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Erdoğan çıkışı

Dubai'de düzenlenen Arap Medya Zirvesi'nde konuşan Şara, 1979'dan bu yana uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Suriye'de finans ve bankacılık sistemlerini tanımadan yetişen nesiller olduğunu söyledi.

Habervitrini13543 Görüntüleme
Dehşet görüntüler... Husiler çatışma görüntülerini yayımladı
Gündem

Dehşet görüntüler... Husiler çatışma görüntülerini yayımladı

Yemen’de Husiler ile Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Husiler sahadaki çatışmalara ait yeni görüntüler yayımlarken, son gelişmelerde Kızıldeniz kıyısındaki stratejik bölgelerde ilerleme sağladıkları bildirildi. Çatışmaların Babülmendep Boğazı çevresine yayılması, bölgedeki askeri gerilimin yanı sıra deniz ticareti ve enerji sevkiyatına ilişkin endişeleri de artırdı.

Habervitrini14092 Görüntüleme
Sıcaklıklar düşüyor: Birçok şehirde sağanak bekleniyor
Gündem

Sıcaklıklar düşüyor: Birçok şehirde sağanak bekleniyor

Yurt genelinde parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken, İstanbul dahil birçok ilde yarından itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Habervitrini12864 Görüntüleme
İBB’deki yolsuzluk çarkında yeni itiraflar!
Gündem

İBB’deki yolsuzluk çarkında yeni itiraflar!

Bu görüşmenin ardından Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas'ın yanına gittiğini aktaran Ensar Güney, Sukas'a "Ne istiyorsunuz?" diye sorduğunu, Sukas'ın ise "Ben size para söyleyemem, sen kendin bir bak, kendi durumuna göre ödeme yap" karşılığını verdiğini beyan etti.

Habervitrini10016 Görüntüleme