Erdoğan: F-16'lar konusunda Biden'i olumlu gördüm

2 dk okuma
Erdoğan: F-16'lar konusunda Biden'i olumlu gördüm

Hızlı Özet

TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.






Erdoğan: F-16'lar konusunda Biden'in olumlu yaklaşımını gördüm



İTALYA'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'i F-16'lar konusunda olumlu gördüğünü söyledi.



TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.



Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Küresel ekonomi, 2021 yılında toparlanmaya başlasa da ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor" derken, "Küresel finans sisteminin kontrolünü elinde bulunduran kuruluşlar, hiçbir makul ekonomik gerekçesi olmayan siyasi amaçlı manipülasyonlara alet olmamalı" diye konuştu.



İklim değişikliğiyle mücadele



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevreyi en fazla kirleten ülkelerin düzensiz göçle mücadeleye harcadığı miktar, iklim değişikliğiyle mücadeleye ayırdıklarından iki kat fazla. Bu utanç verici" ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.



ABD Başkanı Biden ile görüşme



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Suriye'de bulunan terör örgütleri PKK/PYD'nin Amerika'dan aldıkları destekler konusunda kendilerine üzüntümüzü ilettik" ifadelerini kullanırken, "Bundan sonraki süreç, inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir" dedi.



Erdoğan, ABD ile F-16 görüşmesi için, "Elimizdeki F-16'ların modernizasyonu veya yeni F-16'lar verilmesi konusu gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Bu konuyla ilgili Sayın Biden'in olumlu yaklaşımını gördüm" şeklinde konuştu.



Afganistan'dan yeni göç dalgası



Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'dan yeni göç dalgası endişelerini de değerlendirerek, "Tedbirlerimizi alıyoruz. Bu noktada da yüklü göçe kapılarımızı açma niyetinde değiliz" diye konuştu.



Avrupa Birliği'nin (AB) kendi ordusunu kurma tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olabilecek bir proje değil, mümkün değil" ifadelerini kullandı.




Bu haber 869 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14721 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12676 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10287 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13872 Görüntüleme