Erdoğan'ın açıkladığı reform paketine Kılıçdaroğlu'ndan olay yorum

1 dk okuma
Erdoğan'ın açıkladığı reform paketine Kılıçdaroğlu'ndan olay yorum

Hızlı Özet

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Reformu'nu değerlendirdi. Açıklanan 23'üncü ekonomi paketi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına, açıklanan bu pakette işsizse iş bulacağız diye bir cümle var mı bu pakette? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayan saraylarda oturuyorlar. Peki bu saraylarla ilgili tek cümlelik tasarruf var mı? Yok! Hadi onlardan da vazge






CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Yeni Ekonomi Reformu'na ilişkin 23'üncü ekonomi paketi olduğunun altını çizerek, "23'üncü paket. Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına, açıklanan bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı? sözleriyle eleştirdi.





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Reformu'nu değerlendirdi. Açıklanan 23'üncü ekonomi paketi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sözde ekonomide reform yapacaklar. Allah aşkına, açıklanan bu pakette işsizse iş bulacağız diye bir cümle var mı bu pakette? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayan saraylarda oturuyorlar. Peki bu saraylarla ilgili tek cümlelik tasarruf var mı? Yok! Hadi onlardan da vazgeçtim, 5'li çeteye dünyanın parasını ödüyoruz. Oradan bir tasarruf var mı? Oradan da yok" dedi.



"İŞSİZE İŞ NASIL BULUNURMUŞ O BİZİM İŞİMİZ, BİZ YAPACAĞIZ"



İktidarı kastederek ekonomide reform yapacak durumlarının olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dağılmış vaziyetteler. Bize inanın ve bize güvenin. Reform nasıl olurmuş, halkın çıkarı nasıl korunurmuş, işsize iş nasıl bulunurmuş, o bizim işimiz. Onu biz yapacağız" dedi.



Kaynak: Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketine Kılıçdaroğlu'ndan olay yorum




Bu haber 1735 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'nin yaprak sarma ihracatı ilk 5 ayda 13 milyon dolar oldu
Ekonomi

Türkiye'nin yaprak sarma ihracatı ilk 5 ayda 13 milyon dolar oldu

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, yaprak sarmada Egeli firmalarının önemli katkısının bulunduğunu belirtti.

Habervitrini15019 Görüntüleme
Hidroelektrik üretimi 11,71 milyar kilovatsaatle mayısta rekor tazeledi
Ekonomi

Hidroelektrik üretimi 11,71 milyar kilovatsaatle mayısta rekor tazeledi

Mayısta aylık toplam elektrik üretimi 27,15 milyar kilovatsaat olarak kayıtlara geçti. Geçen ay hidroelektrik üretim değeri, 11,71 milyar kilovatsaat ile miktar olarak aylık bazda rekor kırdı. Böylece, mayıs ayı elektrik üretiminin yüzde 43,1'i hidroelektrik santrallerden sağlandı.

Habervitrini11700 Görüntüleme
Borcu olanlar müjde: Son gün 31 Ağustos
Ekonomi

Borcu olanlar müjde: Son gün 31 Ağustos

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işverenlere müjdeli bir haber verdi. SGK prim borçlarına yapılandırma imkanı getirdiklerini belirten Bakan Işıkhan, tecil süresinin 72 aya, teminatsız tecil limitinin ise 10 milyon TL'ye çıkarıldığını söyledi. 31 Ağustos 2026'ya kadar başvuru yapan işverenler, yapılandırma kapsamında gecikme faizinde 10 puanlık bir düşüşten yararlanacak.

Habervitrini10481 Görüntüleme
İşte Türklerin en fazla yatırım yaptığı ülke! 72,1 milyar dolar yurt dışında!
Ekonomi

İşte Türklerin en fazla yatırım yaptığı ülke! 72,1 milyar dolar yurt dışında!

128 ülkeye yatırım yapan Türklerin, bu ülkelere yaptığı yatırım tutarı 2025 yılı sonu itibarıyla 72,1 milyar dolara ulaştı. Türklerin en çok yatırım yaptığı ülkeler sıralamasında ise zirveyi 223 yatırım ve 26,1 milyar dolarlık sermaye pozisyonuyla Hollanda aldı.

Habervitrini9720 Görüntüleme