Erdoğan: İsrail huzurun önündeki engel

2 dk okuma
Erdoğan: İsrail huzurun önündeki engel

Hızlı Özet

İstanbul'da düzenlenen Parlamenterler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası sistemin derin bir kriz yaşadığını belirterek İsrail'in hukuk tanımazlığına ve bölgesel çatışmalara dikkat çekti. Dış politikada önceliğin barış olduğunu vurgulayan Erdoğan, Filistin'de iki devletli çözüm ve Suriye’nin istikrarı için küresel dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul'da düzenlenen Parlamenterler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası sistemin derin bir kriz yaşadığını belirterek İsrail'in hukuk tanımazlığına ve bölgesel çatışmalara dikkat çekti. Dış politikada önceliğin barış olduğunu vurgulayan Erdoğan, Filistin'de iki devletli çözüm ve Suriye’nin istikrarı için küresel dayanışma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Parlamenterler Zirvesi’nde uluslararası kamuoyuna seslenerek diplomasinin önemine dikkat çekti.

Parlamentolar arası birliğin 137 yıllık köklü tarihine değinen Erdoğan, günümüzde sağduyunun askıya alındığını ve müzakerelerin yerini çatışmalara bırakması nedeniyle kimsenin tam anlamıyla güvende olmadığını ifade etti.

"SAĞDUYU ASKIYA ALINDI"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Parlamentolar arası birlik, tam 137 yıldır çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Uluslararası sistem kriz yaşıyor. Dünyada sağ duyu askıya alındı.

Diplomasi ve müzakerenin yerini aldığı böyle bir ortamda kimse güvende değildir. Türkiye olarak insani değerler üzerine inşa ettiğimiz dış politikamız, ihtilafların barışla çözüme kavuşturulmasıdır.

Dış politikamızda önceliğimiz barıştır.

Son 2 ayda yaşananları takip ettik. Dünyanın odağı İran'a kaymışken Filistinli ve Lübnanlı binlerce kişi İsrail tarafından katledildi.

“BARIŞIN ÖNÜNDEKİ ENGEL İSRAİL”

Barışın ve huzurun önündeki en büyük engel İsrail durdurulamıyor, durmuyor. Aynı hukuk ve kural tanımazlık Filistin'de de katmerlenerek devam ediyor.

Filistin'de iki devletli çözümün bir an evvel hayata geçirilmesi için tüm parlamentoları ses yükseltmeye devam ediyorum.

Bölgemizdeki çatışma ortamı, Suriye'deki halkının istikrarın önündeki en büyük engeldir. Suriye'nin ayağa kaldırılmasında dünyanın yapıcı desteğine ihtiyacı vardır. Biz bugüne kadar destek verdik ve vereceğiz.

Kıbrıs meselesine adil ve kalıcı bir çözüme varılmasının zamanı çoktan gelmiştir.

Bu haber 529 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Transatlantik İttifak Sarsılıyor: ABD ve Avrupa Arasında Çok Yönlü Gerilim
Gündem

Transatlantik İttifak Sarsılıyor: ABD ve Avrupa Arasında Çok Yönlü Gerilim

Washington ile Avrupalı müttefikleri arasındaki ilişkiler, İran konusundaki anlaşmazlıkların tetiklemesiyle kopma noktasına geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'dan asker çekme, İtalya ve İspanya'yı hedef alma ve Avrupa otomotiv sektörüne %25 ek vergi getirme hamleleri, kıtada güvenlik ve savunma politikalarının yeniden sorgulanmasına yol açtı.

Habervitrini13765 Görüntüleme
Mavi vatanın son bombası..  İlk Milli Mini Denizaltı Göreve Hazır
Gündem
#savunma-sanayii#SAHA EXPO 2026#datum

Mavi vatanın son bombası.. İlk Milli Mini Denizaltı Göreve Hazır

Savunma sanayii alanındaki atılımlarına bir yenisini ekleyen Türkiye, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk mini denizaltısını suya indirdi. Bu gelişme, Ankara'nın denizlerdeki operasyonel kabiliyetlerini önemli ölçüde artırma potansiyeli taşıyor.

Habervitrini14467 Görüntüleme
CHP Lideri Özgür Özel Hakkında 'Yanıltıcı Bilgi Yayma' Suçlamasıyla Soruşturma
Gündem
#ozgur-ozel#Soruşturma#akin gurlek

CHP Lideri Özgür Özel Hakkında 'Yanıltıcı Bilgi Yayma' Suçlamasıyla Soruşturma

Adalet Bakanı Akın Gürlek'e yönelik bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan bir tahkikat başlatıldı. Bakan Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iddiaları 'iftira siyaseti' olarak nitelendirerek hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

Habervitrini14529 Görüntüleme
Financial Times, Türkiye'nin 6 Bin Km Menzilli YILDIRIMHAN Füzesini Mercek Altına Aldı
Gündem
#Dünya#Güncel

Financial Times, Türkiye'nin 6 Bin Km Menzilli YILDIRIMHAN Füzesini Mercek Altına Aldı

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Türkiye’nin SAHA 2026’da sergilediği YILDIRIMHAN hipersonik balistik füzesini haberleştirdi. Gazete, 6 bin kilometre menzile ve Mach 25'e varan sürate sahip sistemin, Türkiye'yi bu teknolojiye haiz az sayıdaki devletten biri konumuna getirdiğini belirtti.

Habervitrini11367 Görüntüleme