Erdoğan: İsrail'de işlenen suçların hesabı hukuk önünde verilmeli!

••1 dk okuma
Erdoğan: İsrail'de işlenen suçların hesabı hukuk önünde verilmeli!

Hızlı Özet

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın yapılacak Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın yapılacak Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Görüşmede Gazze'de yaşananlar ele alındı.

''İşlenen suçların hesabı uluslararası hukuk önünde verilmeli''
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in uluslararası hukuku, savaş hukukunu, insancıl hukuku uluslararası camianın gözüne baka baka fütursuzca çiğnemeye devam ettiğini ve işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde de vermesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Guterres’e, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 100’ü aşkın Birleşmiş Milletler çalışanı için taziyelerini ileterek Guterres’in Refah Sınır Kapısı’nı bizzat ziyaret etmesinin uluslararası toplumun dikkatini bu noktaya çekmesi noktasında faydalı olduğunu da söyledi.

Bu haber 538 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu
Gündem

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında 4. dalga operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmanın kritik isimlerinden Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi İskender Balcı, yurt dışından Türkiye'ye dönerek adli makamlara teslim oldu.

Habervitrini9294 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş
Gündem

Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş

Sermaye piyasasında 131 fonun tasfiyeye alınması ve 7 şirketin işlemlerinin durdurulmasıyla sonuçlanan dev krizin perde arkasındaki usulsüz düzeneğin yıllar önce Kurtlar Vadisi

Habervitrini11570 Görüntüleme
Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı
Gündem

Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı

İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, BM Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bir gün önce kullandığı “ahlaki korkaklar” ifadesine yanıt verdi. Gunnarsdottir, “Ahlaki korkaklar, yardıma muhtaç insanlara insani yardım ulaştırılmasını engelleyen ve uluslararası hukuku defalarca çiğneyen liderlerdir” dedi. İzlandalı Bakan’ın sözleri salonda alkış alırken, açıklama dış basında Netanyahu’ya doğrudan gönderme olarak yorumlandı.

Habervitrini11183 Görüntüleme
Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi
Gündem

Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi

Alınan bilgilere göre olay, ilçenin İstasyon Mahallesi'ndeki Polatoğlu İlk ve Ortaokulu'nda meydana geldi. Okulda eğitim gören bir öğrenci, sabah saatlerinde elindeki pompalı tüfekle okul çevresinde görüntülendi. 

Habervitrini9357 Görüntüleme