Erdoğan'dan Bahçeli'ye.. CHP Anayasa değişikliğine evet demezse halka götürüp bunlar darbeci deriz

••2 dk okuma
Erdoğan'dan Bahçeli'ye.. CHP Anayasa değişikliğine evet demezse halka götürüp bunlar darbeci deriz

Hızlı Özet

“Görüşmenin bir diğer başlığı ise “yerel seçimlerdeki işbirliği” oldu. Heyetler, AKP’nin 7 Ekim’deki olağanüstü kurultayı sonrasında bir araya gelecek. İki liderin öncelikli hedefinin de CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanmak olduğu biliniyor.”

Sürpriz Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde ne konuşuldu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmede, TBMM’nin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılı ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ve “yerel seçimlerde AKP ile MHP arasında yürütülecek işbirliği” gibi başlıkların ele alındığı belirtilirken iki liderin “TBMM’nin yeni yasama yılında iki partinin en önemli başlıklarından birinin yeni anayasa olacağını değerlendirdiği” kaydedildi.

Cumhuriyet’te yer alan Selda Güneysu imzalı habere göre, yeni anayasayı “TBMM’den 400 milletvekilinin evet oyu ile geçirmeyi” hedefleyen Cumhur İttifakı kanadında, “Muhalefet çok parçalı yapıya büründü. CHP’nin yeni anayasaya destek vermemesi kamuoyunda ‘vesayetçi bir anayasayı savundukları’ algısını oluşturur. En baştan bu yana kapımız herkese açık diyoruz. Eğer masaya oturmazlarsa, bu durumu halka anlatamazlar. Zaten kendi aralarında yaşadıkları bölünmüşlük ortada. Teklifin en kötü ihtimalle, 360 milletvekilinin evet oyuyla, referanduma gideceğini düşünüyoruz. Teklifin referanduma gitmesi halinde de halka ‘Biz kapıyı açtık, onlar ise açık olan kapıdan girmek istemediler, en çok şikâyet ettikleri 82 Anayasası’nı, yani darbe anayasasını savundular deriz” görüşü hakim.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin görüşmesinde İsveç’in NATO üyeliği konusunda atılacak adımların da gündeme geldiği ileri sürülüyor. Bahçeli, “terör örgütlerine destek verdiği” gerekçesiyle “İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili şerh düştüğü” biliniyor. MHP kanadı, İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili “teröre verilen destekten vazgeçilmesi” şartı bulunuyor. TBMM’nin yeni yasama yılında İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili sürecin de ana gündem maddelerinden biri olacağı değerlendiriliyor.

YEREL SEÇİMLERDE YAPILACAK İŞ BİRLİĞİ

Görüşmenin bir diğer başlığı ise “yerel seçimlerdeki işbirliği” oldu. Heyetler, AKP’nin 7 Ekim’deki olağanüstü kurultayı sonrasında bir araya gelecek. İki liderin öncelikli hedefinin de CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanmak olduğu biliniyor.

Bu haber 757 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul dahil 14 ilde sağanak yağış! Meteoroloji'den kritik uyarı
Gündem

İstanbul dahil 14 ilde sağanak yağış! Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre yarın birçok kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 14 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, Marmara Denizi'nde de fırtına etkili olacak.

Habervitrini9683 Görüntüleme
Hulusi Akar "Sakın yapmayın" deyip uyardı
Gündem

Hulusi Akar "Sakın yapmayın" deyip uyardı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, bazı siyasetçileri 'Terörsüz Türkiye' konusunda sert bir dille uyardı. "Bu süreci sakın siyasi malzeme yapmayın" diyen Akar "Kendi şahsi menfaatleriniz için konuyu istismar etmeyin. Herkes aklını başına toplasın" ifadelerini kullandı.

Habervitrini13469 Görüntüleme
İstanbul depreminde kritik ayrıntı! "Mesele sadece büyüklük değil"
Gündem

İstanbul depreminde kritik ayrıntı! "Mesele sadece büyüklük değil"

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara'daki deprem tehlikesine ilişkin değerlendirmesinde İstanbul ile İzmit'teki sarsıntıların aynı şekilde hissedilmeyebileceğine dikkat çekti. Bektaş, deprem riskinin yalnızca büyüklük üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek farklı yapıların sarsıntıdan nasıl etkilenebileceğine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Habervitrini10429 Görüntüleme
Bakan Fidan'dan Gazze, İran ve Sincar mesajı
Gündem

Bakan Fidan'dan Gazze, İran ve Sincar mesajı

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, New York'taki Türkevi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fidan, Gazze'den Hürmüz Boğazı'na, Mekke İttifakı'ndan Sincar'a kadar birçok başlıkta Türkiye'nin diplomatik girişimlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Habervitrini14587 Görüntüleme