ERDOĞAN'IN ZİYARETİ YUNAN BASININDA: YENİ BİR SAYFA...

2 dk okuma
ERDOĞAN'IN ZİYARETİ YUNAN BASININDA: YENİ BİR SAYFA...

Hızlı Özet

Resmi ziyaret için Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için resmi karşılama töreni düzenlendi.

Erdoğan, ikamet ettiği Grande Bretagne Oteli'nden Başbakanlık'a geçti. Erdoğan, burada, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis tarafından resmi törenle karşılandı.
Törenin ardından iki başbakan ile eşleri Emine Erdoğan ve Nataşa Karamanlis birbirlerine hediye sundular.
Kostas Karamanlis, Başbakan Erdoğan'a gümüş sigaralık, Nataşa Karamanlis ise Emine Erdoğan'a el işlemeli örtü hediye etti. Başbakan Erdoğan ise Yunanistan Başbakanı Karamanlis'e el yapımı halı, Emine Erdoğan da Nataşa Karamanlis'e gümüş bir ayna verdi.
Emine Erdoğan, aynayı bayan Karamanlis'e verirken, ''Güzelliğinizi bunda seyredersiniz'' dedi.

YUNAN BASININDA YORUMLAR

Yunan basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyaretini, ''iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığı'' şeklinde yorumladı.
Erdoğan'ın ziyaretine geniş yer veren gazeteler, Başbakan Kostas Karamanlis ile Erdoğan'ın temaslarının ana gündem maddesinin iki ülke ilişkilerinin tüm alanlara yayılması olduğunu belirttiler.
Karamanlis'in Türk kamuoyuna verdiği, ''Türkiye ile kalıcı dostluk ve işbirliği istedikleri'' mesajına da yer veren Yunan basını, iki başbakan arasında çok yakın işbirliği bulunduğunu yazdı.
Gazetelerdeki haberlerde, Karamanlis'in dün akşam Rafina sahil kasabasındaki evinde Erdoğan ailesini dostça ağırladığı kaydedildi. 1,5 saat olarak planlanan akşam yemeğinin 3,5 saat sürdüğü ifade edildi.
Atina'nın Erdoğan'ın ziyareti sırasında Türkiye'ye Aralık'ta müzakere tarihi verilmesine yönelik desteğini bir kez daha net bir şekilde vurgulayacağı kaydedilen haberlerde, Başbakan Erdoğan'ın da ''sembolik bir jest yaparak, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılacağını duyurmasının'' olası olduğu belirtildi.
Gazeteler, iki ülke arasındaki yakınlaşmaya rağmen, Ege gibi temel konularda henüz ilerleme kaydedilemediğini ve görüşmelerde bu konuların ağırlıklı olarak ele alınmasının beklendiğini de yazdılar.

Bu haber 7010 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13203 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13063 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12919 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı
Gündem

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olay tarihinde görevli Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan hakkında 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklama kararı verildi.

Habervitrini10498 Görüntüleme