Ermeniler Ağdam şehrini yaylım ateşine tuttu

1 dk okuma
Ermeniler Ağdam şehrini yaylım ateşine tuttu

Hızlı Özet

Ermenistan ordusuna ait birlikler insani ateşkesi ihlal ederek saldırılarını sürdürüyor. Dün Gence'deki 16 sivili katleden Ermenistan, bugün de Ağdam'a saldırdı. Yarısı işgal altında olan Ağdam şehrinin Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından ateş altına alındığı açıklandı.






İşgalci Ermenistan ordusu bölgede dün gece sağlanan ateşkesi yine ihlal etti. Yarısı işgal altında olan Ağdam şehrinin Ermeni güçleri tarafından ateş altına alındığı açıklandı.



Ermenistan ordusuna ait birlikler insani ateşkesi ihlal ederek saldırılarını sürdürüyor. Dün Gence'deki 16 sivili katleden Ermenistan, bugün de Ağdam'a saldırdı. Yarısı işgal altında olan Ağdam şehrinin Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından ateş altına alındığı açıklandı.



Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ile ateşkes kararının alındığını duyurdu. Geçici insani ateşkes 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren yürürlüğe girdi. Bakanlığın açıklamasında “Bu karar AGİT Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen ABD, Fransa ve Rusya başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. Karar 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi” denildi.



Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna A. Naghdalyan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ermenistan ve Azerbaycan 18 Ekim’de yerel saatle 00.00 itibari ile insani ateşkesi kabul etti” dedi.



Daha önce de yapmışlardı



İki ülke daha önce de ateşkes ilan etmiş fakat Ermenistan, Rusya arabuluculuğundaki ateşkes anlaşmasını yine ihlal etmişti… 9 Ekim’de Moskova’da bir araya gelen iki ülkenin dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes kararı çıkmıştı. Ancak o kararın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen Ermenistan ateşkes kararını defalarca kez ihlal etti.




Bu haber 397 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

25 yıldır çözülemiyor! 11 Eylül günü Trump neredeydi?
Dünya

25 yıldır çözülemiyor! 11 Eylül günü Trump neredeydi?

ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından nerede olduğu ve ne yaptığına ilişkin ‘şüpheli beyanlarda bulunduğunu’ öne süren New York Magazine haberine tepki gösterdi. Haberi 'yalan' olarak nitelendiren Trump, "Kimsenin aklına ilk olarak benim geleceğimi sanmıyorum ama oradaydım." diyerek dergiden söz konusu içeriği geri çekmesini istedi.

Habervitrini11672 Görüntüleme
Trump'ın en büyük korkusu menüsünü belirliyor
Dünya

Trump'ın en büyük korkusu menüsünü belirliyor

ABD Sağlık Bakanı Kennedy, Başkan Trump'ın seyahatlerdeki beslenme alışkanlıklarına ilişkin dikkat çeken ayrıntılar paylaştı. Trump'ın uçağında "kutu üstüne kutu McDonald's" gördüğünü söyleyen Kennedy, ABD Başkanı'nın seyahatlerde gıda zehirlenmesinden çekindiği için büyük restoran zincirlerini tercih ettiğini anlattı.

Habervitrini10766 Görüntüleme
Fotoğraflarla dünyada aniden ortaya çıkan Devasa obruklar
Dünya

Fotoğraflarla dünyada aniden ortaya çıkan Devasa obruklar

Çin'in Hainan eyaletine bağlı Haikou kentinde, şiddetli yağmurların ardından bir otoparkta oluşan çukura saplanan arabaları izleyen insanlar

Habervitrini12628 Görüntüleme
Suriye'de şiddetli patlama! Çok sayıda yaralı var
Dünya

Suriye'de şiddetli patlama! Çok sayıda yaralı var

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde bir mühimmat deposunda sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldiği bildirildi. Olayın ardından bölgeye ekipler sevk edilirken, patlama sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı.

Habervitrini10752 Görüntüleme