Eurofighter'lar için imzalar atıldı! İşte satın aldığımız uçak sayısı

3 dk okuma
Eurofighter'lar için imzalar atıldı! İşte satın aldığımız uçak sayısı

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Starmer, iki ülke arasında Eurofighter Typhonn savaş uçağı işbirliği anlaşmasını imzaladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye Katar'dan 12, Umman'dan 12, İngiltere'den 20 Eurofighter alacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Starmer, iki ülke arasında Eurofighter Typhonn savaş uçağı işbirliği anlaşmasını imzaladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye Katar'dan 12, Umman'dan 12, İngiltere'den 20 Eurofighter alacak" ifadelerini kullandı.

İngiltere’den alınan 20 adet Eurofighter savaş uçakları için toplam 10 milyar 740 milyon dolar ödenecek.

Anlaşma uyarınca BAE Systems, uçakların ana gövde bileşenlerini üretecek, nihai montajı gerçekleştirecek ve silah entegrasyonunu Lancashire’daki tesislerinde yürütecek.

Silah paketi ise ağırlıklı olarak MBDA tarafından sağlanacak.

MBDA eyes a long-range strike missile boom in Europe

Bugün açıklanan anlaşma ile Türk Hava Kuvvetleri, Typhoon kullanan onuncu hava kuvveti olacak. Bu durum, Typhoon’ların uluslararası hava savunmasındaki kritik rolünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Comprehensive system against threats from the air – MBDA as a central  industrial partner

MBDA, Avrupa merkezli bir füze sistemi geliştiricisi ve üreticisidir.Şirket Aralık 2001 tarihinde Fransız Aérospatiale-Matra, İtalyan Alenia Marconi Systems ve Britanyalı Matra BAe Dynamics ortaklığı ile kurulmuştur.

MBDA showcases European missile systems leadership at Farnborough  International Airshow 2024 | MBDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İngiltere Başbakanı Starmer ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Starmer, iki ülke arasında Eurofighter Typhonn savaş uçağı işbirliği anlaşmasını imzaladı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı - 1. Resim

EUROFİGHTER'LAR İÇİN İMZALAR ATILDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Eurofighter Typhonn savaş uçaklarının tedarikine dair uygulama düzenlemeleri heyetlerarası görüşmelerde imzalandı. Bu mutabakatı iki yakın müttefik olarak aramızdaki stratejik ilişkilerin yeni bir nişanesi olarak görüyorum. Birleşik Krallık ile bu iş birliğimizin savunma sanayiinde müşterek projelere de kapı aralayacağına inanıyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

(Birleşik Krallık)Ticaret hacmimizi ilk etapta 30, ardından 40 milyar dolara çıkarma kararlılığındayız. Ekonomik ilişkileri güçlendirme hususunda kararlıyız.

Eurofighter Typhonn savaş uçaklarının tedarikine dair uygulama düzenlemeleri heyetlerarası görüşmelerde imzalandı.

(Eurofighter Typhoon) Birleşik Krallık ile bu işbirliğimizin savunma sanayiinde müşterek projelere de kapı aralayacağına inanıyorum.

(Eurofighter Typhoon) Bu mutabakatı iki yakın müttefik olarak aramızdaki stratejik ilişkilerin yeni bir nişanesi olarak görüyorum.

44 Eurofighter için imzalar atıldı! Türkiye ve İngiltere arasında büyük anlaşma - 2. Resim

44 EUROGIGHTER ALINACAK

Milli Savunma Bakan Yaşar Güler “Türkiye Katar'dan 12, Umman'dan 12, İngiltere'den 20 Eurofighter alacak" dedi. 

STARMER'DAN 'NATO'DA BİRLİK' VURGUSU 

Birleşik Krallık, Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağı satmak için 8 milyar pound değerinde bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

İngiltere Başbakanı Starmer, Erdoğan ile ortak basın toplantısında Türkiye'yle Eurofighter savaş uçağı anlaşmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

Bu NATO'daki güvenliği derinleştirecek, artıracak. İkili savunma sanayindeki işbirliğini artıracak.

Stratejik bir ortaklığı, ilk İngiltere-Türkiye ikili işbirliği çerçevesini duyuruyoruz.

LONDRA'DAN RUSYA'YA GÖNDERME

Anlaşmaya dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Starmer şu sözleri kullandı:

Bu, NATO’nun uzun vadeli birliği konusunda Putin’e verilen bir güç mesajı.

Bu, Avrupa’nın ve NATO’nun gücünün gerçekten önemli bir göstergesidir.

Türkiye, NATO’nun güneydoğu kanadı için hayati önem taşıyor ve bu nedenle Putin’e NATO’nun her zamankinden daha güçlü olduğuna dair güçlü bir mesaj gönderiyor

İngiltere Savunma Bakanı John Healey ise "Putin’e verilen sinyal, Türkiye’nin NATO’ya olan bağlılığını güçlendirdiğidir. Bu uçaklarla ilgili bir anlaşmadan daha fazlası. Bu, uçakların yanı sıra ortaklıkla da ilgili ve İngiltere-Türkiye ilişkilerinin derinleşip güçleneceğine işaret ediyor" açıklamasında yer verdi.

Bu haber 976 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!
Gündem

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın hava durumunu değerlendirdi. A Haber ekranlarında konuşan Tek, 21-27 Eylül haftasında sıcaklıkların düşeceğini, sağanak yağışların Salı günü kuzeybatıdan başlayarak geniş bir alana yayılacağını belirtti.

Habervitrini9599 Görüntüleme
Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü
Gündem

Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile bir araya geldi.

Habervitrini11099 Görüntüleme
Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi
Gündem

Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın vasiyeti üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. İnanır’ın yeğeni Levent İnanır’ın daha önce yaptığı açıklamaların ardından eski eşi Neslihan Acar, şiddet iddiası ve miras tartışmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Acar, kendisi ve kızı Öykü Arıca adına mirası kabul etmeyeceklerini belirtirken, Levent İnanır hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. İnanır ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hakkındaki iddialara cevap verdi.

Habervitrini13826 Görüntüleme
Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var
Gündem

Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni’nde 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Çiftçi, 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini, riskli okullarda polislerin görevlendirildiğini ve okul çevrelerinde narkotik denetimlerinin süreceğini söyledi. Tekin ise veli randevu sisteminin zorunlu hale getirildiğini, servislerde veli takip sisteminin kullanılacağını ve dijital risklerden akran zorbalığına kadar birçok alanda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini bildirdi.

Habervitrini12133 Görüntüleme