Fast food devi KFC'nin Türkiye'deki şubeleri kapanmaya başladı..

••2 dk okuma
Fast food devi KFC'nin Türkiye'deki şubeleri kapanmaya başladı..

Hızlı Özet

“283 şubeli KFC restoranlarında kapanmaların başladığı bildirildi. Alışveriş Merkezlerindeki restoranların faaliyetlerine devam ettiği belirtilirken, cadde üzerindeki KFC'lerin kapanmaya başladığı bildirildi.”

 

Terör devleti İsrail'e verdiği destekler nedeniyle küresel çapta boykotun hedefi olan restoran zinciri KFC'de kapanmalar başladı. Türkiye'de 283 şubesi bulunan fast food zinciri, markaya ait bazı cadde şubelerinin stok sorunu nedeniyle faaliyetlerine son verdiği öğrenildi. Online sipariş kabul etmeyen KFC'nin AVM'lerdeki restoranları için ise mahkeme kararı bekleniyor.

Fast food restoran şirketi, şubelerinin işletmecisi olan İş Gıda'nın standartları karşılayamaması ve küresel ortalama satışların önemli ölçüde altında olması nedeniyle faaliyetlerine son verdi.

283 şubeli KFC restoranlarında kapanmaların başladığı bildirildi. Alışveriş Merkezlerindeki restoranların faaliyetlerine devam ettiği belirtilirken, cadde üzerindeki KFC'lerin kapanmaya başladığı bildirildi.

Cadde mağazalarında stoklar bittiği için kapanmalar başladı

AVM'lerdeki mağazalar için ise mahkeme kararının beklendiği öğrenildi. KFC restoranları online paket servislerine de kapatıldı. Bir AVM yetkilisi, mahkemeden gelecek tedbir kararının ardından mağazaların kapanmak zorunda kalacağını dile getirdi.

Dünyaca ünlü fast food zinciri Yum! Brands, KFC ile Pizza Hut'ın Türkiye'deki haklarını elinde bulunduran İş Gıda ile anlaşmasını iptal etmişti.

İş Gıda ise Yum!'nin fesih kararını kabul etmeyip dava açmıştı. Fesih kararı sonrası kapanması beklenen restoranların, mahkemeden gelecek karara kadar faaliyetlerine devam edeceği ifade edildi.

Anlaşma neden feshedildi?

Restoran zincirlerinin sahibi olan Yum! Brands'ten kararın İş Holding'in standartları karşılayamaması nedeniyle alındığını bildirmişti.

Yapılan açıklamada, "Fesih öncesinde Yum! Brands olarak birkaç ay boyunca sorunları çözmek ve destek olmak için çalıştıkları belirtilirken, İş Holding'in standartlara uyum sağlamayı sürdüremediği kaydedildi" ifadeleri kullanıldı.

Piyasa beklentilerinin de altında kaldılar

Yum! Brands'in geliri, söz konusu dönemde 1,9 milyar dolar olan piyasa beklentisinin altında kaldı. Şirketin net karı ise üçüncü çeyrekte yüzde 8 azalışla 382 milyon dolara geriledi.

Yum! Brands, geçen sene üçüncü çeyrekte 416 milyon dolar kar etmişti. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,46 dolar olan şirketin hisse başına karı da bu yılın aynı döneminde 1,35 dolara geriledi.

Orta Doğu Türkiye'de yüzde 10 azaldı

Yum! Brands'in küresel aynı mağaza satışları ise bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2 azaldı. Şirket bünyesindeki restoran zincirlerinden KFC ve Pizza Hut'ın aynı mağaza satışları üçüncü çeyrekte yüzde 4'er düştü. Taco Bell'in aynı mağaza satışları ise yüzde 4 arttı.

Kısaca "KFC" olarak bilinen Kentucky Fried Chicken'ın satışları, üçüncü çeyrekte Orta Doğu, Türkiye ve Kuzey Afrika'da yüzde 10 azaldı. Pizza Hut'ın da Orta Doğu ve Afrika'daki satışları yüzde 4 düştü.

Yum! Brands Üst Yöneticisi (CEO) David Gibbs, şirketin finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, satışların jeopolitik çatışmalar ve zorlayıcı tüketici güveniyle ilgili baskılardan etkilendiğine işaret etti.


 

Bu haber 1142 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10262 Görüntüleme
İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Gündem

İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi

İstanbul’da AKOM’un uyarılarının ardından bazı bölgelerde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Habervitrini14389 Görüntüleme
Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz
Gündem

Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 1143 İsraillinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmesine Türkiye’den peş peşe tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı baskını kınarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harem-i Şerif’in tarihi statüsünü hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek İsrail’e "derhal son verin" çağrısında bulundu. Bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan geldi.

Habervitrini14572 Görüntüleme
"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak
Gündem

"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Terörsüz Türkiye sürecinde hükümet nezdinde bir kurul teşkil ettirildi. Yarın sabah ikinci toplantımızı yapacağız" dedi.

Habervitrini13806 Görüntüleme