Spor
  • 13.5.2006 14:55

FENERBAHÇE TARAFTARI GARİBAN KÖYLÜYÜ ÖLDÜRDÜ

FENERBAHÇE ile Denizlispor arasındaki karşılaşmayı izlemek için Denizli’ye giderlerken Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde uğradıkları bir büfeden bira almak isteyen Fenerbahçe taraftarları ile büfe sahibi ve köylüler arasında çıkan kavgada, 1 kişi bıçaklanarak öldürüldü, 8 kişi yaralandı. 26 taraftar ile 8 Geyveli gözaltına alındı. Öldürülen Geyveli işçiyi kimin bıçakladığı araştırılıyor.
      Olay gece sarısı saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Denizlispor karşılaşmasını izlemek amacıyla yola çıkan Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu midibüs, Sakarya’nın Geyve İlçesi’ne bağlı Şerefiye Köyü’nde Koyuncu Tesisleri'nde mola verdi. İddiaya göre taraftarlar dinlenme tesisinin yanında bulunan ‘Marketim Büfe’den bira almak istedi. Ancak büfe sahibi “Büfeyi kapattık. Bira satmıyoruz'' dedi. Taraftarlar ısrar edince çıkan tartışma bir anda büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü.
      Bir fabrikada işçi olarak çalışan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Recep Kaya, kavgayı ayırmak için araya girdiği sırada bıçaklandı. Bıçağın kalbine isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığılan Recep Kaya Toyotasa Hastanesi’ne kaldırılmak istenirken yolda öldü. Kaya’nın cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
      Kaygayı gören tanıklardan biri, kendisinin o sırada dinlenme tesisindeki kahvede oturduğunu belirterek, “Bağırışmaları duyunca dışarı çıktım. Üzerlerinde sarı lacivert forma olan grubun köy gençleriyle kavga ettiğini gördüm. Daha sonra onları ayırmaya giden ve benim de akrabam olan Recep Kaya bıçaklandı'' diye konuştu.
      Kavga sırasında ayrıca 3’ü Fenerbahçe taraftarı olmak üzere toplam 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine giden jandarma ekipleri, yaklaşık 26 Fenerbahçe taraftarı ile 8 Geyveli gözaltına aldı. Geyve’ye geldikleri midibüsle birlikte Geyve Jandarma Bölük Komutanlığı’na getirilen taraftarların sorgusu sürerken, Recep Kaya’nın ölümüne yolaçan bıçağı kimin sapladığının tesbitine çalışılıyor.
     
     ÖLDÜRÜLEN RECEP KAYA’NIN CESEDİ, OTOPSİ İÇİN İSTANBUL'DA

      Sakarya’da, Fenerbahçeli taraftarlar ile bir grup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Recep Kaya’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul’a getirildi.
      Kaya’nın sabah saatlerinde İstanbul’a ulaştırılan cesedi, daha sonra Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
      Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Denizlispor maçını izlemek için İstanbul’dan otobüsle Denizli’ye hareket eden taraftarlar ile Sakarya’nın Geyve ilçesine bağlı Şerefiye köyündeki bir dinlenme tesisindeki tekel bayisinin çalışanları ve üst katındaki kahvehanede bulunan kişiler arasında çıkan kavgada Recep Kaya (38) bıçaklanarak öldürülmüştü. Kavgada 5 kişi hastanelere kaldırılırken, 26 taraftar da jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER