Fenomenler 8 milyar TL kaçırmış: İsim isim tespit edildi

2 dk okuma
Fenomenler 8 milyar TL kaçırmış: İsim isim tespit edildi

Hızlı Özet

Hazine ve Maliye Bakanlığının 8 yıllık denetiminde sosyal medya fenomenlerinin gelirlerinde 7,7 milyar liralık matrah farkı ortaya çıktı. Beyan dışı kazançlar, üçüncü kişi hesapları ve banka hareketlerindeki uyumsuzluklar tek tek tespit edilirken, on binlerce fenomene uyarı mesajı gönderildi, ajanslar ve platform temsilcileri mercek altına alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının 8 yıllık denetiminde sosyal medya fenomenlerinin gelirlerinde 7,7 milyar liralık matrah farkı ortaya çıktı. Beyan dışı kazançlar, üçüncü kişi hesapları ve banka hareketlerindeki uyumsuzluklar tek tek tespit edilirken, on binlerce fenomene uyarı mesajı gönderildi, ajanslar ve platform temsilcileri mercek altına alındı.

Türkiye’de reklam pastasından giderek daha fazla pay alan sosyal medya fenomenlerinin elde ettikleri kazançların vergilendirilmesi konusunda önemli mesafe alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve vergiye uyumu sağlamak için sosyal medya fenomenlerine yönelik yaptığı izaha davet ve denetimlerde 2017-2025 döneminde 7,7 milyar liralık matrah farkı tespit edildi. Denetimlerde fenomenlerin banka hesap hareketleri ile beyan ettikleri kazanç arasında uyumsuzluklar tespit edilirken, yine vergi ödememek için üçüncü kişilerin banka hesaplarını kullandıkları ortaya çıktı.

MALİYE PEŞLERİNDE

Bakanlık, fenomenlere vergisel yükümlüklerini hatırlatan 43 bin mesaj gönderdi, ayrıca 25 bin sosyal medya fenomeninin çalıştığı 83 ajansla iletişim kuruldu. Yine sosyal medya platformlarının Türkiye’deki temsilcileri ile fenomenlerin vergi bilincinin geliştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunuldu.

360 BİN HESAP VAR

Bakanlığa bağlı Vergi Denetim Kurulunca (VDK) başlatılan ‘Risk odaklı mükellef eğitimleri’ için hazırlanan sunumlarda, Türkiye’de kaç fenomen olduğuna dair net bir sayı olmamakla birlikte 2024 yılında toplam içerik paylaşan 360 bin hesap olduğu bilgisine yer verildi. Türkiye’deki reklam yatırımlarının 250 milyar lira olduğu, fenomenlere yönelik reklam yatırımlarının ise 7 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Fenomenlere reklam için en fazla bütçe ayıran sektörler ise hızlı tüketim ürünleri, e-Ticaret, tekstil- moda, perakende, finans ve bankacılık olarak sıralandı. Fenomenlerin en yaygın gelir türlerinin de reklam, sponsorluk, bağış, hediye ve bahşişler, ürün tanıtım gelirleri ile ücretli abonelik gelirleri olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE GAZETESİ

Bu haber 1492 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jandarma Borsa spekülatörlerini toplamaya başladı
Asayiş

Jandarma Borsa spekülatörlerini toplamaya başladı

Son dakika haberi: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemeye yönelik yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi ve içerik paylaşan sosyal medya hesapları hakkında harekete geçti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı...

Habervitrini14309 Görüntüleme
Şafakta bastılar..  2 bin 447 şüpheli
Asayiş

Şafakta bastılar.. 2 bin 447 şüpheli

Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, 78 Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 447 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi; jandarma ve polis teşkilatlarımızla 148 eş zamanlı operasyon yapıldı." açıklamasında bulundu.

Habervitrini14427 Görüntüleme
İstanbul'da yolcu otobüsü alev aldı! Ölü ve yaralılar var
Asayiş

İstanbul'da yolcu otobüsü alev aldı! Ölü ve yaralılar var

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Eyüpsultan mevkisinde bariyerlere çarpan yolcu otobüsü alev aldı. Yangında 2 kişi hayatını kaybederken, 1'i ağır 8 kişi yaralandı.

Habervitrini14088 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi senaristleri Kozinoğlu cinayeti için ifadeye çağrıldı
Asayiş
#Soruşturma#kozinoğlu#Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi senaristleri Kozinoğlu cinayeti için ifadeye çağrıldı

Kozinoğlu'nun tutuklu bulunduğu Silivri 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 12 Kasım 2011'de rahatsızlanarak Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini anımsatan Gürlek, Hastaneye ulaştırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu tespit edilmiştir.

Habervitrini14172 Görüntüleme