FETO çalıntı soruları Kuran'a el bastırarak vermiş

••3 dk okuma
FETO çalıntı soruları Kuran'a el bastırarak vermiş

Hızlı Özet

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem imamları"na yönelik operasyonun Gaziantep ayağında yakalanan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden A.Ö, örgütün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi.”






Gaziantep'te FETÖ/PDY'nin "mahrem imamları" operasyonunda gözaltına alınan eski memur A.Ö, KPSS'ye girecek örgüt mensuplarına soruların projeksiyon aracılığıyla defalarca izletildiğini itiraf etti.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem imamları"na yönelik operasyonun Gaziantep ayağında yakalanan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden A.Ö, örgütün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi.



FETÖ'yle ilk 2004 yılında, kapatılan Gaziantep'teki Sefa Dershanesi'nde öğrenciyken tanıştığını belirten A.Ö, Dicle Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını ve örgütle temasının Diyarbakır'da da devam ettiğini söyledi.



A.Ö, "Diyarbakır'da örgütün yurdunda kaldım. Burada bana 'Görev verilse yapar mısın?' diye sordular. Ben de ders verme gibi bir görev olacağını düşünerek kabul ettim. Bu teklifi kabul eden 12 kişiyi bir evde topladılar. Dörderli kişilerden oluşan 3 gruba ayrıldık ve bize farklı gruptakileri sokakta dahi görsek tanımayacağımızı söylediler." ifadelerini kullandı.



POLİS OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERİ FİŞLEMİŞ



Örgüt tarafından kaldıkları evlerin her yıl değiştirildiği bilgisini paylaşan A.Ö, verilen görev kapsamında Ali Gaffar Okan Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileriyle iletişime geçtiğini ve topladığı kişisel bilgileri kendisinden sorumlu kişiye ilettiğini kaydetti.



A.Ö, şunları anlattı:



"12 kişiden bizim grupta olan diğer 3 kişi de polislerle ilgileniyordu. Sistem şu şekilde işliyordu, polis okuluna gelen öğrencilerin ismi ve telefon numaraları üstümüz Ahmet Keskin'den bize iletiliyordu. Biz de hafta sonları arayıp, geldiği yerdeki sorumlusunun selamını iletiyorduk. Bu şekilde diyalog kurup görüştükten sonra kişisel bilgilerini Keskin'e iletiyorduk. O da bu bilgileri bilgisayara taktığı flaş bellekteki dosyaya yazıyordu. Onu da üstü olan 'Mikail' isimli şahsa veriyordu. 'Mikail' isimli şahıs en son FETÖ'nün emniyet yapılanmasının Ege Bölge sorumlusuydu. 'Mikail' isimli şahıs, Keskin'den flaş belleğe aldığı bilgileri Gaziantep bölge sorumlusu 'Bayram' isimli şahsa teslim ediyordu. Bilgisayarlarda bu bilgiler kayıt altında tutulmuyordu.



Flaş belleği alan FETÖ sorumlusu, kendi flaş belleğine ilgili bilgileri yükleyip, getiren kişiye teslim ediyordu. Bu flaş bellekler bölge sorumlusuna iletildikten sonra nerede tutuluyor bilmiyorum."



Polis okulu öğrencilerini ilk zamanlar "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlık" şeklinde gruplara ayırdıklarını, daha sonra 5'lik sisteme göre derecelendirildiklerini ifade eden A.Ö, kendilerinin topladığı bilgiler üzerinden gruplandırma yapıldığı ve polis olan FETÖ mensuplarının tayin edildikleri ilde bu sisteme göre gruplandırıldığı bilgisini verdi.



2006, 2008 ve 2010 mezunlarıyla ilgilendiğini itiraf eden A.Ö, "İstihbarat, konsolosluk gibi önemli yerlere atanan polisler, 5'likler arasından seçilirdi. Tedbirli olmak adına görüştüğümüz polis memurlarının telefonlarını kaydetmeyip küçük kağıtlara not ederdik." dedi.



ÇALINTI SORULARI KUR'AN'A EL BASTIRIP GÖSTERDİLER



2010 yılında "Mikail" isimli şahsın yerine Ömer Sun'un getirildiğini belirten A.Ö, şunları kaydetti:



"KPSS'den iki gün önce Ömer Sun, sınava Gaziantep'te gireceğini belirterek, bana 'Birlikte gidelim, sen de aileni görürsün.' dedi. Birlikte Karataş semtinde bir eve geldik. Bizi 'Hasan' isimli kişi karşıladı. Odaya almadan önce 'Birazdan göreceğiniz şeyleri kimseye anlatmayacaksınız, söylemeyeceksiniz. Namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin edin.' dedi. Elinde Kur'an-ı Kerim vardı. El bastırıp yemin ettirdi. Oda içerisinde kanepelerde 15-20 kişi vardı. İlk önce korktum. KPSS soruları projeksiyonla tekrar tekrar gösterildi.



Biz de soru ve cevapları ezberledik. Ben sınavda 91 puan aldım. Bu ev, KPSS sınavının iptal edilmesinin ardından kapatıldı."




Bu haber 1128 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hakan Fidan'dan Türk devletlerine kritik çağrı! Yeni dönem Ankara'da başlayacak
Gündem

Hakan Fidan'dan Türk devletlerine kritik çağrı! Yeni dönem Ankara'da başlayacak

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, New York'ta düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı'na katıldı. Türk devletlerinin küresel ve bölgesel sınamalar karşısında yakın eşgüdüm içinde hareket etmesinin önemini vurgulayan Fidan, TDT'nin uluslararası alandaki etkinliğinin artırılmasına yönelik Türkiye'nin vizyonunu paylaştı.

Habervitrini9817 Görüntüleme
Mekke ittifakı Genelkurmay Başkanlarından acil toplantı..
Gündem

Mekke ittifakı Genelkurmay Başkanlarından acil toplantı..

Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları sürerken, Riyad yönetiminin yaptığı acil çağrının ardından Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın genelkurmay başkanları Riyad'da bir araya geldi. Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye adına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu katıldı.

Habervitrini15052 Görüntüleme
100 bin kişiye aynı mesaj gitti, ülke ayağa kalktı
Gündem

100 bin kişiye aynı mesaj gitti, ülke ayağa kalktı

Yunan Genelkurmay Başkanlığı, gönderilen Özel Sevk Belgelerinin yedek askerlerin adres, yaş, uzmanlık ve diğer askeri bilgilerinin güncellenmesi kapsamında hazırlandığını duyurdu. Belgelerin gönderilmesi, kişilerin hemen birliğe çağrılacağı veya ülkede seferberlik ilan edildiği anlamına gelmiyor.

Habervitrini11215 Görüntüleme
Türk F-16'ları Rus uçakları için peş peşe havalandı
Gündem

Türk F-16'ları Rus uçakları için peş peşe havalandı

NATO'nun Baltık bölgesindeki hava devriyesinde birden fazla Rus askeri uçağı tespit edildi. Bunun üzerine NATO ve müttefik ülkelere ait Hızlı Reaksiyon Alarmı (QRA) unsurları havalanarak Rus uçaklarını teşhis etmek üzere harekete geçti.

Habervitrini11733 Görüntüleme