FETÖ’cü hainlere Avrupa ülkesinden kıyak! İşte gerekçeleri

2 dk okuma
FETÖ’cü hainlere Avrupa ülkesinden kıyak! İşte gerekçeleri

Hızlı Özet

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi'nden yapılan açıklamada (IND), 'FETÖ üyelerine' oturma izni verildiği belirtildi.






Hollanda’da 'FETÖ üyelerine' oturma izni verildiği belirtildi. Oturma iznine gerekçe olarak, Gülen yapılanması üyelerine ait gizli kişisel bilgilerin Türk makamlarının eline geçmesini gösterildi.



Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi'nden yapılan açıklamada (IND), 'FETÖ üyelerine' oturma izni verildiği belirtildi.



Hollanda oturma iznine gerekçe olarak, Gülen yapılanması üyelerine ait gizli kişisel bilgilerin Türk makamlarının eline geçmesini gösterdi.



Hollanda'da yayın yapan RTL Televizyonu'na göre Ankara'da gözaltına alınan Avukat S., Hollanda ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilikleri adına, bu ülkelere iltica başvurusu yapan Gülen yapılanmasına yakın kişiler hakkında Türkiye'de araştırma yaptığı iddia ediliyordu.



Bu nedenle Yılmaz S.'nin ofisinde, Hollanda ve Almanya'daki Gülen yapılanması üyeleri ile onların Türkiye'deki yakınlarına ilişkin kişisel bilgiler içeren dosyaların bulunduğu öne sürüldü.



Sınırlı sayı



Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi, Avukat S.'deki bilgilerin, Türk güvenlik birimlerinin eline geçtiğini bildirdi.



Hollanda bu nedenle, kişisel bilgilerinin korunacağı taahhüdünde bulunduğu ilticacılara oturma izni verdi.



IND, Türk makamları tarafından ele geçirilen dosyaların 'sınırlı sayıda' olduğunu bildirdi. Ancak rakam vermedi.



IND verilerine göre, Hollanda'ya sığınma başvurusu yapan FETÖ ilişkili kişilerin sayısı, son dönemde rekor düzeyde arttı.



Hollanda'ya 2015 yılında Türkiye'den 56 iltica başvurusu yapılırken, 2016 yılındaki darbe girişiminden sonra bu sayı 235'e çıktı.



2017'de 481 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hollanda'dan sığınma talep etti. 2018'de ise, büyük çoğunluğu FETÖ mensubu bin 382 kişi sığınma başvurusunda bulundu.



Bu yılın ilk 11 ayında Hollanda'dan sığınma talep eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı bin 159 oldu.




Kaynak:YENİ AKİT
Bu haber 309 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fetullah Gülen'e mektup gönderdi.. Beni MHP'nin başına geçir
Gündem

Fetullah Gülen'e mektup gönderdi.. Beni MHP'nin başına geçir

Enver Altaylı’nın Fetullah Gülen’e gönderdiği mektuplarda MHP Genel Başkanı olmak istediği ve Devlet Bahçeli’nin göreve gelmesini engellediğini yazdığı ortaya çıktı.

Habervitrini13489 Görüntüleme
1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!
Gündem

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!

Türkiye'de 2026'nın ilk 6 ayında yağış rekoru kırıldığını belirten TÜBA üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılı için dikkat çeken 'Mega El Nino' beklentisini dile getirdi. Yaşar, ekim ayının ikinci yarısından itibaren yağışların artacağını öne sürerken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Habervitrini14483 Görüntüleme
Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı
Gündem

Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı

Doğu Akdeniz ve Girit açıklarında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla gerçekleştirilen MEDUSA-15 askeri tatbikatında amfibi çıkarma senaryosu fiyaskoyla sonuçlandı. Çıkarma botundan karaya çıkmaya çalışan Yunan askerlerinin denize düştüğü anlar kameralara yansırken, komşunun askeri operasyonel yetkinliği bir kez daha gündeme geldi.

Habervitrini14193 Görüntüleme
Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi
Gündem

Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi

Et restoranlarıyla dünya çapında tanınan Nusret Gökçe, bu kez farklı bir yatırımla gündeme geldi. Yemek sektöründeki çalışmalarının ardından gayrimenkul alanına yönelen Gökçe

Habervitrini12466 Görüntüleme