FETÖ’cü hakimlerin kararı yok sayılmalı

2 dk okuma
FETÖ’cü hakimlerin kararı yok sayılmalı

Hızlı Özet

FETÖ, en büyük kumpaslarından birini de Hizb-ut Tahrir’e yaptı. Yargılamaları yapanların neredeyse tamamının FETÖ ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkarmıştık. Aralarında Zekeriya Öz’ün de olduğu 62’sinin FETÖ ile bağlantısı olduğu, 49’unun ise tutuklandığı ortaya çıktı.






Sivas, Hizb-ut Tahrir, Vasat, Hizbullah, İBDA ve Umut davası gibi Müslümanların hedef alındığı kumpas davalarında, hapis kararlarını verenlerin FETÖ’cü hâkim ve savcılar olduğu ortaya çıktı. Dindarlara yönelik hukuksuz yargı kararlarına imza atan o savcı ve hakimlerden 86’sının FETÖ ile bağlantısı tespit edilirken, bunlardan 72’si cezaevinde 14’ü ise firari.



Gençleri zehirleyen uyuşturucu şebekeleri, milletin malını çalan hırsızlar, alkollü araç kullanarak 3 kişilik aileyi katleden Emrah Serbes gibi katillere yönelik af teklifi tartışmalara neden olurken, asıl mazlumların halen zindanlarda tutulması tepki çekiyor. Akit, suçsuz yere hapiste yatan 600 mazlumun özgürlüğüne neden kavuşması gerektiğini belgesiyle ortaya koydu. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi hedef alan FETÖ, en büyük kumpaslarından birini de Hizb-ut Tahrir’e yaptı. Yargılamaları yapanların neredeyse tamamının FETÖ ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkarmıştık. Aralarında Zekeriya Öz’ün de olduğu 62’sinin FETÖ ile bağlantısı olduğu, 49’unun ise tutuklandığı ortaya çıktı.



FETÖ’cü hakimlerin kararı yok sayılsın



MAZLUM İÇERDE, İMZACI FİRARDA



37 kişinin ölümü ile sonuçlanan Madımak Oteli’ndeki yangının üzerinden 25 yıl geçerken, uydurma deliller, asılsız fişlemeler ve bürokrasi-yargı oyunları ile suçlu gösterilen mazlumlar ise adeta kaderine terkedildi. Cezaevinde yıllardır çeşitli hastalıklarla mücadele eden Sivas mazlumları hakkında verilen kararların çoğunda FETÖ’cü hakim ve savcıların imzası yer aldı. Sivas davasının kararını veren hâkimlerden Hasan Şatır, Dündar Örsdemir, Kadir Kayan ve Selahattin Türkeli gibi isimler Kozmik Oda soruşturmasında açığa alınmıştı.



MÜEBBET YATIYORLAR



Mayıs ayında Hakk’a yürüyen cesur yürekli mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun yargılandığı İBDA davası da sinsi örgüt FETÖ’nün imzalarıyla zulme dönüştü. Aynı davadan Cihat Özbolat ve İlhan Doğan ise, müebbet yatıyor. İBDA-C davasının savcısı olan Celal Kara ise firari. Yine aynı davanın mahkeme başkanı Metin Özçelik, mahkeme üyeleri Mehmet Ekinci ve Birol Bilen de 15 Temmuz sonrası önce açığa alındı, ardından tutuklandı.



NOEL BABA FETÖ’NÜN PROJESİ



“Telegram Davası” olarak bilinen davaya da FETÖ’cü Mustafa Başer ve eşi Rabia Başer bakmıştı. Talepleri reddeden iki üye vardı: Mehmet Fatih Gündoğdu Dilek Kösem. İki isim de 15 Temmuz’dan sonra açığa alınıp meslekten ihraç edildi. Metris Cezaevi’nde 25 Ocak 2000 tarihinde İslami mahkumlara karşı gerçekleşen Noel Baba operasyonuyla ilgili davanın hakimleri Yusuf Özgan FETÖ’den ihraç edildi.



UYDURMA VASAT’IN MİLİTANLARI



28 Şubat sürecinde zindanlara atılan ve 20 yıldır adalet bekleyen Şahımerdan Sarı Hoca da uydurma Vasat davasından halen yargılanıyor. Davanın baştan sona FETÖ tezgâhı olduğunu daha önce deşifre etmiştik. Davaya bakan Zeka Kayalı, Müslüm Uzun ve savcı Ahmet Mithat Temel FETÖ militanı çıkmıştı. Tutuklanan üye hakim Mustafa Başer ise, Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 62 FETÖ’cü  hakkında tahliye kararı vermişti.



 MUHAMMED UZUN



YENİ AKİT




Bu haber 828 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında 2 isim gözaltına alındı
Asayiş

Fon soruşturmasında 2 isim gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında, Muhammed Yarız'ın İsviçre hesabına para gönderen Selim Dağbaşı ve Hamza Kablan gözaltına alındı.

Habervitrini13805 Görüntüleme
Binlerce kişinin vatandaşlığı iptal edildi! Büyük oyun deşifre oldu!
Asayiş

Binlerce kişinin vatandaşlığı iptal edildi! Büyük oyun deşifre oldu!

İçişleri Bakanlığı, usulsüz vatandaşlık soruşturmasına dair detayları paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “1.413 yatırımcı ve aile fertleriyle birlikte 6.134 kişinin vatandaşlık kazanma kararı iptal edilmiş veya geri alınmıştır” denildi. Bakanlık 7 kişinin vatandaşlığının ise millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından sakınca bulunması nedeniyle geri alındığını belirtti.

Habervitrini12050 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi oyuncuları da ifade verecek
Asayiş

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi oyuncuları da ifade verecek

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu Sedat Savtak ile “Ömer Baba” karakterine hayat veren oyuncu Emin Olcay’ın da ifade vereceği öğrenildi.

Habervitrini11245 Görüntüleme
6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı operasyon
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı operasyon

Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların kişisel verilerini ele geçirenlere yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri başlatıldığını bildirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14657 Görüntüleme