FLAŞ, Jandarma 7 TIR için alarma geçti

1 dk okuma
FLAŞ, Jandarma 7 TIR için alarma geçti

Hızlı Özet

Adana'da ilerleyen saatlerde aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi


Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında 3 TIR jandarma tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu ihbarı üzerine arandı. İlerleyen saatlerde aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi. 



Edinilen bilgiye göre; Türkiye üzerinden Suriye’ye ‘kaçak silah ve mühimmat’ sevkiyatı yapılacağı yönündeki ihbar jandarmaya ulaştı. Bunun üzerine de jandarma konuyu, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamında yetkilendirilen Adana Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdi. Savcının talimatı ile 7 TIR, TAG Otoyulu’nda Ceyhan yönünde ilerlerken Sirkeli gişelerinde yaklaşık 500 jandarmanın katıldığı operasyonla durduruldu.



TIR şoförleri gözaltına alınırken, güvenli bir bölgeye çekilen ve jammer aracılığı ile sinyal kesme yoluna başvuran ekipler, söz konusu TIR’larda arama yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı aramalar esnasında olası bir patlamaya karşı da gerekli tedbirler alındı. Söz konusu TIR’ları görüntülemek isteyen gazetecilere jandarma müsaade etmedi.



BU İLK OLAY DEĞİL



Öte yandan, Adana'da daha önce de bir TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek arama yapılması engellenmişti. Söz konusu TIR’ı aramak isteyen TMK 10. maddesi kapsamında yetkilendirilen Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın görev yeri değiştirilip, Mersin’e atanmıştı. Şişman’ın yerine de yine TMK’nın 10. maddesine göre Gaziantep bölgesinden sorumlu olan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı getirilmişti.


Bu haber 1273 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum
Gündem
#İsrail#ABD#mekke i̇ttifakı

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum

Anlaşma, üç ülkeden birine yapılacak silahlı saldırının hepsine yapılmış sayılacağı taahhüdünü içeriyor. Haberde, ülke liderlerinin imza töreninin ardından ittifakın belirli bir ülkeyi hedef almadığını vurguladığı aktarıldı.

Habervitrini12734 Görüntüleme
Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13074 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13824 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini13072 Görüntüleme