FRANSA 11 İMAMI SINIR DIŞI EDİYOR...

1 dk okuma
FRANSA 11 İMAMI SINIR DIŞI EDİYOR...

Hızlı Özet

Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, ülkedeki imamlardan 11'inin, aşırı söylemleri olduğu gerekçesiyle, Ağustos ayının sonuna kadar sınır dışı edileceğini açıkladı.

PARİS ( - Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, ülkedeki imamlardan 11'inin, aşırı söylemleri olduğu gerekçesiyle, Ağustos ayının sonuna kadar sınır dışı edileceğini açıkladı.



Fransa İçişleri Bakanı Sarkozy, Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, birinin Cezayirli olduğunu belirttiği, suça ve şiddete teşvik eden söylemleri olan 11 imamın gelecek ayın sonuna kadar Fransa'dan sınır dışı edileceğini ve ülkelerine yollanacağını bildirdi.



Sarkozy, Fransa ile ilgili nefret dolu açıklamalarıyla tanınan ve şu an hapiste olan Cezayirli bir "radikalin" bu hafta içinde ülkesine gönderileceğini belirterek, "Radikal bildirileri ve vaazları olduğu tespit edilen diğer 10 dini lideri, Ağustos ayı sonuna kadar ülkeden sınır dışı edeceğiz" dedi.
Sarkozy, Londra saldırılarından sonra, şiddete ve nefrete teşvik eden imamlara Fransa'nın müsamaha göstermeyeceğini ve bu imamların sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Bu haber 1572 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12679 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10391 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini12982 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12914 Görüntüleme