Fransız kanalı Türkiye'nin koronavirüsle mücadele başarısını öve öve bitiremedi

2 dk okuma
Fransız kanalı Türkiye'nin koronavirüsle mücadele başarısını öve öve bitiremedi

Hızlı Özet

Haberde, France 24 ekibinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çektiği görüntülere yer verildi.






Fransız basını Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine hayran kaldı..Fransa'nın en bilinen TV kanalı France 24, Türkiye'nin sağlık sistemini ele alan bir habere yer verdi. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine hayran kalan France 24, haberinde Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı rahatlıkla karşılamasını şaşkınlıkla karşıladı.



Türkiye'nin koronavirüsle mücadeledeki başarısın dünya basınında yankılanmaya devam ediyor. Şimdiye kadar dünya basınında konuyla ilgili sayısız haber yapıldı. Gelişmiş ülkelerin basın kuruluşları ekiplerini Türkiye'ye göndererek Türkiye'nin sağlık sistemini yakından inceledi ve dünyaya bu başarıyı anlattı.



Akşam'ın haberine göre; CNN, BBC ve ZDF gibi dünya çapında basın kuruluşlarının ardından Fransa'nın en bilinen TV kanalı France 24 de Türkiye'nin sağlık sistemini ele alan bir habere yer verdi.



Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine hayran kalan France 24'teki haberde, Türkiye'deki hastanelerin ihtiyacı rahatlıkla karşılaması şaşkınlıkla karşılandı.



Türkiye'nin sağlık sistemi için övgü dolu ifadelerin yer aldığı haberde 83 milyon nüfuslu Türkiye'nin iki yüz binden az pozitif vaka bulunduğuna dikkat çekilerek Türkiye'nin koronavirüsle mücadeledeki başarısından gurur duyduğu belirtildi.



HASTANELERİN İHTİYACI KARŞILAMASI ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLDU



Koronavirüs semptomları gösteren hastaların gereklilik halinde hastaneye yatırıldığının belirtildiği haberde buna rağmen hastanelerin ihtiyacı karşıladığı ve hasta sayısının azalmasının başarıldığı vurgulandı.



Haberde, France 24 ekibinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çektiği görüntülere yer verildi.



Türkiye'nin başarısındaki genç nüfus ve yaşlıları huzur evlerine göndermenin yayın olmamasının da etkili olduğuna değinilerek bunun birçok ülkedeki gibi koronavirüsün yayılmasını engellediğine dikkat çekildi. Öte yandan şimdiye kadar Darülaceze'de koronavirüs kaynaklı bir ölümün kaydedilmediği biliniyor.



Ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda sağlık sektörüne en fazla yatırım yapan OECD ülkeleri arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.




Bu haber 420 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Dünya

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü, Suudi Arabistan'a 48 adet F-35 savaş uçağının potansiyel 24,3 milyar dolarlık satışını onayladığını duyurdu. Bu paket, 49 adet Pratt & Whitney motoru ve şifreleme ekipmanının yanı sıra elektronik savaş ve lojistik destek sistemlerini de içeriyor.

Habervitrini12763 Görüntüleme
Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi
Dünya

Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi

Trump'ın güçlü destekçilerinden biri olan Hunt, ABD ordusunda Irak'ta görev yaptı ve 2006'da Bağdat'ta Apache helikopter pilotu olarak 55 muharebe görevi gerçekleştirdi. Daha sonra Suudi Arabistan'da diplomatik irtibat subayı olarak iki dönem görev yaptı.

Habervitrini12078 Görüntüleme
İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu
Dünya

İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi, Kuveyt'in İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi uzun süredir reddetmesine rağmen, muhtemelen Kuveyt olmak üzere başka bir Körfez ülkesinin önümüzdeki altı ay içinde İbrahim Anlaşmaları'na katılabileceğini öne sürdü.

Habervitrini9311 Görüntüleme
Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı
Dünya

Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı

Suudi Arabistan’a yönelik İHA saldırılarının ardından Pakistan’dan dikkat çeken bir güvenlik açıklaması geldi. Pakistan Savunma Bakanı Havace Asif, Türkiye’nin de imza attığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı hatırlatarak Kutsal Topraklar’ın korunmasına vurgu yaptı.

Habervitrini13489 Görüntüleme