Galatasaray Lig tarihindeki en iyi sezonunu yaşıyor

2 dk okuma
Galatasaray Lig tarihindeki en iyi sezonunu yaşıyor

Hızlı Özet

Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Pendikspor'u 2-0 yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray, tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Pendikspor'u 2-0 yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray, tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 12 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet sonucunda 37 puan elde eden Galatasaray, 14 maçlık periyotlar itibarıyla tarihinin en iyi performansını sergiledi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligin geride kalan bölümünde Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Rizespor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Pendikspor'u yenerken, Kayserispor ile berabere kaldı, Hatayspor'a ise mağlup oldu.

Son 18 sezonun en iyi deplasman performansı

Süper Lig'de bu sezon sahasında puan kaybı yaşamadan yoluna devam eden Galatasaray, deplasmandaki başarılı performansıyla da dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı takım, ligde konuk olarak çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet sonucunda 19 puan kazandı.

Galatasaray, ligde ilk 8 deplasman maçları değerlendirmeye alındığında son 18 sezonun en iyi performansını ortaya koydu.

Süper Lig'de 2005-2006 sezonunda da ilk 8 deplasman maçında 19 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 2000-2001 sezonunda ise aynı periyotta 7 galibiyet ve bir mağlubiyet sonucunda 21 puan elde etmişti.

Üç puanlı sistemde en az gol yediği sezon

Galatasaray, Süper Lig'de üç puanlı sisteme geçilen 1987-1988'den beri ilk 14 maçlar itibarıyla en az gol yediği sezonu geçiriyor.

Bu sezon başarılı savunmasıyla dikkati çeken sarı-kırmızılı takım, ligin geride kalan bölümünde kalesinde sadece 8 gol gördü.

Ligin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray, 14 maçının 8'inde rakiplerinin gol bulmasına izin vermedi.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de rakip fileleri ise 28 kez havalandırdı.

Bu haber 718 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaray Kocaelispor'u mağlup ederek zirveyi bırakmadı
Spor

Galatasaray Kocaelispor'u mağlup ederek zirveyi bırakmadı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in beşinci haftasında konuk ettiği Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Bu sezon Süper Lig'deki ilk 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan sarı kırmızılı ekip, 13 puanla haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Ligdeki son 38 iç saha maçında yenilgi yüzü görmeyen Okan Buruk'un öğrencileri, bu süreçte 30 galibiyet ve 8 beraberlik aldı. İstanbul'daki maçtan puansız ayrılan Kocaelispor ise 9 puanda kaldı.

Habervitrini11890 Görüntüleme
Okan Buruk : Onun hayatını bitiririm
Spor

Okan Buruk : Onun hayatını bitiririm

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Kocaelispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Habervitrini14534 Görüntüleme
Orban hat-trick yaptı, Amedspor 5 golle kazandı!
Spor

Orban hat-trick yaptı, Amedspor 5 golle kazandı!

Amed Sportif Faaliyetler, Süper Lig'in beşinci haftasında Gift Orban'ın hat-trick yaptığı maçta Başakşehir'i 5-0'lık skorla mağlup ederek ligdeki puanını 10'a çıkardı. Diyarbakır ekibinin Nijeryalı santrforu Gift Orban, ligde çıktığı 5 maçta 6 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Habervitrini10333 Görüntüleme
Şenol Güneş Galatasaray derbisinde takımın başında olabilir
Spor

Şenol Güneş Galatasaray derbisinde takımın başında olabilir

Fatih Tekke'nin ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor'un Şenol Güneş ile anlaşmaya yakın olduğu ileri sürüldü. 74 yaşındaki çalıştırıcının, Süper Lig'in altıncı haftasındaki Galatasaray derbisinde takımın başında olabileceği aktarıldı.

Habervitrini13172 Görüntüleme