Gazetecilere 'hayvani' diyen Tom Barrack, özür diledi

2 dk okuma
Gazetecilere 'hayvani' diyen Tom Barrack, özür diledi

Hızlı Özet

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan'da katıldığı basın toplantısında gazetecilere ettiği, 'Hayvani olmayın, medeni olun' ifadeleri için özür diledi. Barrack, "Basın mensupları işlerini yaparken bunu yapmam yakışıksız oldu" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan'da katıldığı basın toplantısında gazetecilere ettiği, 'Hayvani olmayın, medeni olun' ifadeleri için özür diledi. Barrack, "Basın mensupları işlerini yaparken bunu yapmam yakışıksız oldu" ifadelerini kullandı.

Lübnan'a giden ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, 26 Ağustos'ta,  Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, medeni olmayan bir tavır takınarak Lübnanlı gazetecileri, 'Medeni olun' ve 'Hayvanca davranmayın' gibi ifadelerle aşağıladı.

Tom Barrack, gazetecilere karşı kullandığı "hayvani" ifadesi için özür diledi.

“BUNU YAPMAM YAKIŞIKSIZ BİR DURUM OLDU”

ABD'li Büyükelçi gerçekleştirdiği bir röportajda, "'Hayvan' kelimesi, hakaret amaçlı kullandığım bir ifade değildi. Sadece ‘biraz sakinleşebilir miyiz, biraz anlayış ve nezaket gösterebilir misiniz, medeni olalım' diyordum. Ancak basın mensupları işlerini yaparken bunu yapmam yakışıksız bir durum oldu. Ayırdığım vakit konusunda daha cömert olmam ve biraz daha hoşgörülü davranmam gerekiyordu" dedi.

LÜBNAN'A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ 

Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan hükümetinin Hizbullah'ın silahsızlandırılma kararı alması durumunda İsrail ordusunun Güney Lübnan'da kontrolü altında bulundurduğu bölgelerden çekilebileceğini öne sürmesinin ardından Lübnan'a ziyaret gerçekleştirmişti.

"HOŞGÖRÜLÜ DAVRANIN, ÇÜNKÜ BÖLEGEDE OLUP BİTENLERLE İLGİLİ SORUN BU"

Barrack'ın açıklamaları, Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile yaptığı görüşmenin ardından gelmişti.

Barrack, sonrasında düzenlenen basın toplantısında, yaygın bir durum olan gazetecilerin aynı anda soru sormasından rahatsız olarak gazetecileri azarlamış ve "Lütfen, biraz sessiz olun. Size bir şey söylemek istiyorum. Bu iş kaotik, hayvani bir hal almaya başladığı anda biz yokuz. Neler olduğunu bilmek ister misiniz? Medeni davranın, nazik davranın, hoşgörülü davranın. Çünkü bölgede olup bitenlerle ilgili sorun bu" ifadelerini kullanmıştı. Barrack, ardından gazetecilere, "Bunun bizim için eğlenceli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Burada bu çılgınlığa katlanmamızın faydalı olduğunu düşünüyor musunuz?" demişti.

"BİZE MEDENİYET DERSİ VERİYOR VE TÜM SUÇU BÖLGEMİZE ATIYOR, BU IRKÇILIKTIR"

Lübnan kökenli Barrack'ın sözleri sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuş ve diplomatın açıklamaları "ırkçı" olarak nitelendirilmişti.

Gazeteci Hala Jaber, Barrack'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Barrack 19'uncu yüzyıl sömürge komiseri gibi Beyrut'a giriyor, Lübnanlı gazetecilere ‘hayvani' diyor. Bize 'medeniyet' dersi veriyor ve tüm suçu 'bölgemize' atıyor. Bu sadece küstahlık değil, ırkçılıktır. Bu ülkeyi siz yönetmiyorsunuz ve halkına hakaret edemezsiniz" demişti.

Bu haber 609 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'da patlayıcılarla yıkımlara devam ediyor
Dünya

İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'da patlayıcılarla yıkımlara devam ediyor

İsrail ordusu, Lübnan ile varılan ateşkes ve çerçeve anlaşmasına rağmen ülkenin güneyindeki Nebatiye vilayetinde işgal altında tuttuğu bölgelerde patlayıcılarla yıkım faaliyetlerini sürdürüyor.

Habervitrini10855 Görüntüleme
Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi
Dünya

Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi

İran Devrim Muhafızları, Ürdün'de ABD askerlerinin kullandığı bir tesisi hedef aldığını bildirdi. Saldırıda çok sayıda ABD askerinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bahreyn'e yönelik füze ve İHA saldırıları da düzenleyen Devrim Muhafızları, bölgede ABD'li Amazon şirketine ait altyapının yok edildiğini kaydetti.

Habervitrini10525 Görüntüleme
Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12167 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11241 Görüntüleme