Gazze sahilinde korkunç bir İsrail katliamı...Yürek burkan görüntüler

2 dk okuma
Gazze sahilinde korkunç bir İsrail katliamı...Yürek burkan görüntüler

Hızlı Özet

Silmiya, CNN'e yaptığı açıklamada, "Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu", aralarında kafede internet erişimi için bulunan öğrencilerin de bulunduğunu söyledi.

Gazze sahilinde korkunç bir İsrail katliamı... Bir gazeteci de dahil olmak üzere 21 şehit 

Şehitler arasında gazeteci Bayan Abu Sultan da dahil olmak üzere yaralıların yanı sıra kadınlar, çocuklar ve bir gazeteci de bulunuyor - Getty

İsrail işgal ordusu Pazartesi günü Gazze Şehri plajında ​​kanlı bir katliam gerçekleştirdi , aralarında bir gazeteci ve aktivistlerin de bulunduğu en az 21 Filistinliyi öldürdü ve diğerlerini yaraladı. Gazze'deki Sivil Savunma Otoritesi, bir İsrail hava saldırısının bir plaj tatil beldesinde 21 kişiyi öldürdüğünü bildirdi, görgü tanıkları ise "insanların bir şeyler içmek ve internet kullanmak için toplandığını" söyledi. 

Agence France-Presse, Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal'ın, şehitlerin İsrail uçaklarının Gazze Şehri plajındaki "Al-Baqa" tatil beldesini hedef alması sonucu düştüğünü söylediğini aktardı. Şehitler arasında kadınlar, çocuklar ve bir gazeteci vardı. Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi, gazeteci İsmail Ebu Hatab'ın Gazze Şehri'nin batısındaki "Al-Baqa" tatil beldesi katliamında şehit edilmesinin ardından, soykırımın başlangıcından bu yana şehit olan gazetecilerin sayısının 288'e yükseldiğini belirtti. Tıbbi kaynaklar, "Şehitlerin cenazeleri şiddetli hava saldırısı sonucu El-Şifa Hastanesi'ne darmadağın bir halde ulaşırken, hastanenin koridorları ve koğuşları bazıları ağır yaralılarla dolu" diyerek ölü sayısının artabileceğini öngördü.


Hükümet Medya Ofisi'ne göre, gazeteci Abu Hatab çeşitli medya platformları ve yayın organlarında foto muhabiri olarak çalışıyor ve Gazze Şeridi'nde yaşananların felaket gerçekliğini iletmek için Filistin dışında çeşitli fotoğraf sergileri düzenledi.


Ofis, "İsrail işgali tarafından Filistinli gazetecilerin sistematik olarak hedef alınmasını, öldürülmesini ve suikasta uğramasını en güçlü şekilde" kınadı ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Arap Gazeteciler Federasyonu ve dünyanın tüm ülkelerindeki tüm gazetecilik kuruluşlarını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gazetecilere ve medya profesyonellerine yönelik bu sistematik suçları kınamaya çağırdı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Bu haber 1190 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR