Gazze'de can kaybı 43 bini aştı

••1 dk okuma
Gazze'de can kaybı 43 bini aştı

Hızlı Özet

“Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 388 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.”

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 48 saatte 96 artarak 43 bin 20'ye yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 388 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 48 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "5 katliamda" 96 kişinin öldüğü, 277 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 43 bin 20'ye, yaralı sayısının da 101 bin 110'a yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Bu haber 891 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NATO'dan Türkiye mesajı! Sanayi devrimi yaşanıyor
Dünya

NATO'dan Türkiye mesajı! Sanayi devrimi yaşanıyor

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Radmila Shekerinska, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişimini değerlendirerek ülkede uzun süredir bir sanayi devrimi yaşandığını söyledi.

Habervitrini9558 Görüntüleme
Trump'tan övgü mesajı: Erdoğan harika bir arkadaşım
Dünya

Trump'tan övgü mesajı: Erdoğan harika bir arkadaşım

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşebileceğini belirterek, “Kendisi harika bir arkadaşım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük saygı duyuyorum” dedi. Trump, İran konusunda da kısa süre içinde karar vereceklerini açıkladı.

Habervitrini9318 Görüntüleme
Prens Salman Türkiye ile kritik ortaklığa onay verdi .. Husiler yaptıklarını ödeyecek
Dünya

Prens Salman Türkiye ile kritik ortaklığa onay verdi .. Husiler yaptıklarını ödeyecek

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Husilerin Mekke, Medine, havalimanları ve enerji hatlarına dönük saldırılarına karşı sessiz kalmayacağını ilan etti. Veliaht Prens Selman başkanlığındaki kabineden "sonuçlarıyla yüzleşecekler" uyarısı çıkarken, Doğu-Batı petrol hattının hızla açıldığı ve Türkiye ile kritik bir teknoloji ortaklığına onay verildiği duyuruldu.

Habervitrini10140 Görüntüleme
Katar Emiri Al Sani: Gazze’de yaşananlar soykırımdır, failleri hesap vermelidir
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Katar Emiri Al Sani: Gazze’de yaşananlar soykırımdır, failleri hesap vermelidir

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Gazze Şeridi’nde yaşananların tartışmasız bir soykırım olduğunu belirterek, sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14823 Görüntüleme