ENGİN KOCABIYIK
ANKARA
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak olan Gençlerbirliği'nin istatistiklere göre Alex'e özel önlem alması gerekiyor. Fenerbahçe'nin son dönemde tartışılan yıldızı Alex'in performansı Gençlerbirliği maçlarında adeta tavan yapıyor. Bugüne kadar Gençlerbirliği'ne karşı 11 kez forma giyen sambacı 9 gol atarken 5 kez de asist yaptı ve 14 golün altına imza attı. Fenerbahçe, Alex'in oynadığı Gençlerbirliği maçlarında 23 gol atarken, bu gollerin yarısından fazlasında Alex'in katkısı bulundu.
2004-2005 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Alex, ilk sezonunda 2-1 kazanılan maçta 2, 3-2 kazanılan maçta ise 3 gol birden atarak 2 maçta 5 gol atma başarısı göstermişti.
2005-2006 sezonunda Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen ve 0-0 berabere kalan Fenerbahçe'de Alex, 2 asistle dikkat çekti. 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2-0 ve 2-1 mağlup ederken Alex, 1 golle takımına katkı yaptı.
2007-2008 sezonunda 2-1 ve 3-2 kazanılan maçlarda toplam 2 asist daha yapan Alex, 2008-2009 sezonunda 3-0 kazanılan maçta 1 gol, 1 asist yaptı. Rövanş maçını ise Gençlerbirliği, 1-0 kazanmıştı. Geçen sezon 1 kez Gençlerbirliği'ne karşı forma giyen Alex, 3-0 kazanılan maçta 2 gol birden attı. Alex, ayrıca Süper Lig tarihinde attığı 98 golle, '100'ler Kulübü'ne' girmek için gün sayıyor.
GENÇLERBİRLİĞİ'NİN BELALISI

Hızlı Özet
“Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Souza, özellikle Gençlerbirliği maçlarında gösterdiği performans ile dikkat çekiyor.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Spor
Merih Demiral, Türk halkından özür diledi: "Tüm sorumluluk bizde"
Uluslar Ligi'nde İtalya'ya 4-1 kaybeden Milli Takım'da futbolcular açıklamalarda bulundu.
Habervitrini

Spor
Beşiktaşlı Oh ve Galatasaraylı Torreira karşı karşıya geldi: Uruguay şov yaparak kazandı
Liglere verilen arada Uruguay ve Güney Kore hazırlık maçında karşılaştı. Latin Amerika temsilcisi mücadeleden 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Habervitrini

Spor
Beşiktaş 18'lik genç yıldız Drachev'i kadrosuna kattı
Beşiktaş, 18 yaşındaki Belaruslu orta saha oyuncusu Zakhar Drachev'i kadrosuna kattı.
Habervitrini
Spor
Uluslar Ligi'nde hayal kırıklığı: İtalya Türkiye'yi gole boğdu
Uluslar Ligi'nde ikinci grup maçında Türkiye, İtalya'ya 4-1 yenildi. Ay yıldızlılar ikinci maçtan da yenilgi ile ayrıldı.
Habervitrini
1 dk