Özgür Özel'den Hakan Fidan'a çok sert yanıt

2 dk okuma
Özgür Özel'den Hakan Fidan'a çok sert yanıt

Hızlı Özet

CHP lideri Özgür Özel, Bogota'da imzalanmayan Filistin'e ilişkin eylem planı üzerinden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a tepki gösterdi. Eylem planında Türkiye'nin Ege tezini zora sokacak UNCLOS'a atıf olduğunu belirten Fidan'a, Özel'den "Ondan sonra orada burada geziyor, ikide bir TikTok. TikTok'a video koyuyor, Kurtlar Vadisi koyuyor. Papucumun kenarı" yanıtı geldi.

CHP lideri Özgür Özel, Bogota'da imzalanmayan Filistin'e ilişkin eylem planı üzerinden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a tepki gösterdi. Eylem planında Türkiye'nin Ege tezini zora sokacak UNCLOS'a atıf olduğunu belirten Fidan'a, Özel'den "Ondan sonra orada burada geziyor, ikide bir TikTok. TikTok'a video koyuyor, Kurtlar Vadisi koyuyor. Papucumun kenarı" yanıtı geldi.

Türkiye geçen hafta, Kolombiya'da Lahey Grubu'nun İsrail'e karşı uygulanacak yaptırımları içeren altı maddelik Eylem Planı'nı imzalaması iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirdi.

Otuz ülkeden 12'si (Bolivya, Kolombiya, Küba, Endonezya, Irak, Libya, Malezya, Namibya, Nikaragua, Umman, Saint Vincent ve Grenadinler ve Güney Afrika) eylem planını imzaladı.

Muhalefetten Trump iddiası

Bazı muhalefet partileri ve muhafazakar çevreler bu yaklaşımı sert şekilde eleştirdi. Muhalefet, hükümetin İsrail'e tepkisinin söylem düzeyinde kaldığını, ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisini çekmemek için somut adımlar atmaktan kaçındığını iddia etti.

Hakan Fidan: Kendimizi çok dezavantajlı bir duruma sokardık
Eleştirilere Fidan, NTV canlı yayınında yanıt verdi. Özel'in yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Fidan, şunları söyledi: "Bu metinde UNCLOS'a atıf var. Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi. Türkiye buna taraf olmamıştır. Ege'deki sorun çözülmeden Türkiye'nin BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne taraf olması söz konusu değil. Merkeze gelip istişaresini yapmadan, orada bu çıktı diye imzalasaydık bizim yıllardır takip ettiğimiz bir hususta kendimizi çok dezavantajlı bir duruma sokardık. Bir yerde bir şey yapıyoruz derken, öbür yanda başka bir denklem bozardık.

Sayın Genel Başkan'a ben tavsiye ediyorum, gerçekten daha bu konuları bilen, tecrübeli bir danışman bulsun, anlatsın kendisine bu süreçleri. Ben şimdi kötü niyetli olmak istemiyorum. Yunanlıların tezine gitmek istediğine ilişkin bir düşüncem yok benim. Sadece o konuyu bilmiyor, bilenlerle oturup konuşmasında da fayda var diye söylüyorum ben bunu."


"Pabucumun kenarı"
Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuya dair savunmasına tepki gösterdi. Ankara'da Bülent Ecevit Yerleşkesi'nde bulunan partisinin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin açılışında konuşan Özel, "Buradan Hakan Fidan'ı uyarıyoruz. Netanyahu'ya tık yok. Trump'a tık yok. Millet, 12 ülke ne güzel eylem planı alıyor, tık yok. Ondan sonra orada burada geziyor, ikide bir TikTok. TikTok'a video koyuyor, Kurtlar Vadisi koyuyor. Papucumun kenarı, Kurtlar Vadisi'nden umut besleyen, TikTok'la gençleri kaldıracak olan, papucumun atanmışı, dışişleri sözcüsü, dışişleri bürokratı, yazıklar olsun sana" dedi.

Bu haber 1123 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor
Gündem

Kaşif Kozinoğlu’nun feth-i kabir işlemi başladı! Naaştan örnek alınıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu sırada 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün yapılması planlanan ancak ertelenen feth-i kabir işlemi başladı. Mezar açılarak toprak ve naaştan örnekler alınıyor.

Habervitrini13413 Görüntüleme
Sıcaklıklar düşüyor, İstanbul'a yağmur geliyor
Gündem

Sıcaklıklar düşüyor, İstanbul'a yağmur geliyor

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu hava durumunun nasıl olacağıyla ilgili konuştu. Pazar günü İstanbul'a yağmur yağacağını söyleyen Şen, hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta önemli ölçüde düşeceğini söyledi. Şen ayrıca bu kışın ılıman geçeceğini belirterek kar yağmamasının ciddi bir sorun olduğunu altını çizdi.

Habervitrini12214 Görüntüleme
Adli TIP'a giren hırsızlar Kaşif Kozinoğlu'nun doku örneklerini çaldı
Gündem

Adli TIP'a giren hırsızlar Kaşif Kozinoğlu'nun doku örneklerini çaldı

MİT Asya Bölge Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ndeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada organize bir şüphe ağı gün yüzüne çıkıyor.

Habervitrini9333 Görüntüleme
"Kara Haydar" Soruşturmasında Deprem: Kayınvalide Gözaltında, gelin Çağla Öz firarda
Gündem

"Kara Haydar" Soruşturmasında Deprem: Kayınvalide Gözaltında, gelin Çağla Öz firarda

Sosyal medyada "Vanlı Kara Haydar" adıyla tanınan, 45 milyon liralık şaşaalı düğünü, altın kaplama takıları ve koruma ordusuyla dikkat çeken Mehmet Fatih Tançalan’ın tutuklanmasının ardından soruşturma derinleşiyor.

Habervitrini12860 Görüntüleme