Halep'te Suriye hükümeti güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmalarda dokuz kişi öldü.

1 dk okuma
Halep'te Suriye hükümeti güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmalarda dokuz kişi öldü.

Hızlı Özet

Kürtlerin yarı özerk yönetimi ve ordusunun Suriye'nin yeni İslamcı hükümetine entegre edilmesini öngören Mart ayındaki anlaşmanın uygulanması büyük ölçüde durma noktasına geldi.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde hükümet birlikleri ile Kürt liderliğindeki güçler arasında çıkan çatışmalarda bugün çoğunluğu sivil olmak üzere en az dokuz kişi hayatını kaybetti. Bu, taraflar arasında aylardır yaşanan en şiddetli çatışmalardan biri oldu.

Kürtlerin yarı özerk yönetimi ve ordusunun Suriye'nin yeni İslamcı hükümetine entegre edilmesini öngören Mart ayındaki anlaşmanın uygulanması büyük ölçüde durma noktasına geldi.

Gerilimler zaman zaman çatışmalara dönüştü, özellikle de Kürtlerin çoğunlukta olduğu iki mahalleye sahip Halep'te.

Bugünkü çatışmaları kimin başlattığı konusunda her iki taraf da birbirini suçladı. Gece boyunca devam eden bu çatışmalar, Beşar Esad'ın devrilmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra hükümet ve Kürt güçleri arasında yaşanan en ölümcül şiddet olaylarından biri oldu. Ayrıca, entegrasyon anlaşmasındaki ilerlemeye ilişkin endişeleri de artırıyor.

 

 

 

Bu haber 618 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!
Gündem

Hem soğuk hem sağanak kapıda! Sıcaklık 13’e düşecek!

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, yeni haftanın hava durumunu değerlendirdi. A Haber ekranlarında konuşan Tek, 21-27 Eylül haftasında sıcaklıkların düşeceğini, sağanak yağışların Salı günü kuzeybatıdan başlayarak geniş bir alana yayılacağını belirtti.

Habervitrini9604 Görüntüleme
Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü
Gündem

Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Vietnam Devlet Başkanı To Lam ile bir araya geldi.

Habervitrini11104 Görüntüleme
Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi
Gündem

Kadir İnanır’ın mirasında ortalık karıştı! Levent İnanır cevap verdi

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın vasiyeti üzerinden başlayan tartışma giderek büyüyor. İnanır’ın yeğeni Levent İnanır’ın daha önce yaptığı açıklamaların ardından eski eşi Neslihan Acar, şiddet iddiası ve miras tartışmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Acar, kendisi ve kızı Öykü Arıca adına mirası kabul etmeyeceklerini belirtirken, Levent İnanır hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. İnanır ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hakkındaki iddialara cevap verdi.

Habervitrini13839 Görüntüleme
Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var
Gündem

Okul güvenliğinde yeni dönem: 31 bin görevli var

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni’nde 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Çiftçi, 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini, riskli okullarda polislerin görevlendirildiğini ve okul çevrelerinde narkotik denetimlerinin süreceğini söyledi. Tekin ise veli randevu sisteminin zorunlu hale getirildiğini, servislerde veli takip sisteminin kullanılacağını ve dijital risklerden akran zorbalığına kadar birçok alanda yeni uygulamaların hayata geçirildiğini bildirdi.

Habervitrini12142 Görüntüleme